4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Elban ailesinin yaşam dramı

Siirt'te terör örgütünün köylerine saldırmasından sonra göç edip şehre yerleşen Elban ailesi, tek odada yaşam mücadelesi veriyor.


1999 yılında terör örgütünün Eruh ilçesine bağlı Fındıklı köyüne saldırmasından sonra şehir merkezindeki Doğan Mahallesi'ne göç etmek zorunda kalan Elban ailesi, maddi imkansızlıklar sebebiyle adeta yaşam mücadelesi veriyor.

Dursun Kara isimli hayırseverin kendilerine verdiği 1 odada hayatını sürdürmeye çalışan ailenin yemeklerini de komşuları karşılıyor.

Komşularının yardımıyla geçinmeye çalışan Elban ailesinin reisi Mevlüt Elban (24), ailesine bakamadığını belirterek, "Yıllar önce terör saldırılarından kaçarak çareyi şehre yerleşmekle buldum. Ama istediği bulamadım. Eşim ve çocuğumla birlikte dışarıda kaldım. Sağ olsun komşularımız bize bakıyor. Artık aileme bakamaz oldum. Dursun bey bizim dışarıda yattığımızı görünce bize kapılarını açtı. Barınacağımız yuvayı ve yiyeceğimizi komşularımız karşılıyor. Bu da beni kahrediyor. Aileme bakmak için iş arıyorum, ama bir türlü bulamadım. Çok mağdurum "dedi.


2 aylık Zekeriya isimli bebeğiyle sefalet içinde yaşayan 19 yaşındaki anne Fatma Elban ise yetkililerin eşine iş imkanı sağlamasını isteyerek, "Terör bizi sefalete sürükledi. Evsiz barksız kaldık. Eşimle merkeze yerleştik. Yuvamız dağıldı. Dışarıda yaz kış demeden yaşıyorduk. Komşularımız bizlere destek veriyor. Komşularımız sayesinde yaşıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa sarı IP: 212.175.130.xxx Tarih : 5.08.2007 15:09:37
devletimiz herkes yardım elini uzatıyor kimseyi geri çcevirmemiştir bu yüzden kendilerinde devletimize olan güvenlerin yitirmeyip kendilerin yardım eli uzatılacağını bilmeleri lazım olup müracaatta bulunsunlar devletimiz sağ olsun