5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Emine Ayna Siirt'te

EmiDTP Eş Başkanı Emine Ayna, partisinin Siirt'te düzenlediği mitinge katıldı.

Mithat Öktüren Caddesi üzerinde yapılan mitingde konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, "Bugün 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü. Halepçe katliamı hepimizin, Kürt halkının ve bütün dünya halklarının, Mezopotamya halklarının yüreğinde yanan bir ateştir. Baas Rejimi, Saddam Rejimi Kürt halkının, Irak'ta yaşayan Kürt halkının özgürlük haklarının, hak taleplerinin, direnişlerini bastırmak için bir katliam gerçekleştirdi. 16 Martta Halepçe'de Kürt halkı üzerine bombalar yağdırdı. Onlarca yüzlerce insanımız, Kürt oldukları için katledildiler" dedi.

29 Martta seçim sandıklarının başına gideceklerini kaydeden Ayna, söyle konuştu:
"Oy kullanacağız. Bütün siyasi partiler alana çıktılar. Konuşmalar yaptılar. Konuşmalarını dinliyoruz. Bir tanesini örnek vereceğim. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir yerde seçimlerle ilgili konuşma yapıyor; diyor ki bize yakın belediyelere yardımcı oluruz. Projelerine yardımcı oluruz, onların çalışmalarına yardımcı oluruz. Adaletsizliğin altına imza atıyor. Başbakan Erdoğan bir konuşma yapıyor; diyor ki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bu kadar ödenek verdik, para aktardık. Nereye harcadı bu paraları? Şimdi tek tek söylemek istiyorum. O söylediği rakam zaten yalan. Yalancılıklarına riyakarlıklarına diyecek yok. Ama buna rağmen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz, il ve ilçe belediyelerimiz, belde belediyelerimiz, tüm olanaksızlıklara rağmen kaynak sağlayıp halkın ayağına hizmet götürüyorlar. Çevre yolu Karayolları'nın işidir. İçişleri Bakanlığı'nın işidir. Ama Diyarbakır Belediyemiz kendi imkanları ile çevre yolunu da yaptı. Buradan Adalet Bakanı'nın söylediklerine de cevap vermek istiyorum;
size yakın olan belediyelere ödenek verdiğinizi ve projelerini geçirdiğinizi söylüyorsunuz. Ben her yere gidiyorum, bakıyorum. Mardin Belediyesi, Siirt Belediyesi AK Parti'nin elinde. Yaptıkları hizmetlere bakıyorum, sokaklara bakıyorum, suya bakıyorum, akıyor mu, halkın sağlığına bakıyorum, belediyecilik hizmeti önleyici sağlık hizmetidir ve belediyenin işidir. Soruyorum, Mehmet Ali Şahin'e soruyorum, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan'a soruyorum; hele siz önce Mardin'de Siirt'te Belediye Başkanlarına sorun, ödeneklerini nereye harcamışlar. Onlar sizin belediyeleriniz ya, ödenek verdiniz, projelerini geçirdiniz ya. Siz ancak o ödeneklerle halkınızı değil belediye başkanlarını besliyorsunuz."


Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen mitingde zaman zaman gerginlikler yaşanırken gerginlik çıkarmaya çalışan kişileri DTP görevlileri kontrol altına aldı. Mitinge Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve İlçe ve İl Belediye Başkanları katıldı. DTP Eş Başkanı Ayna, beraberindeki heyet ile seçim otobüsü ile Siirt'ten ayrılarak Pervari'ye geçtiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 23:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?