4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Emniyet, asayişi görüşüyor

Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş, Diyarbakır'da düzenlenen bölge emniyet müdürleri toplantısında, asayiş olaylarının önlenmesinde alınacak tedbirler ve iller arası işbirliğinin sağlanması konularının görüşüleceğini söyledi. 

Altıntaş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bölge emniyet müdürleri toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 24-26 ocak tarihleri arasında Ankara'da 81 ilin emniyet müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantıda 2006 yılındaki emniyet ve asayiş olaylarının değerlendirildiğini, 2007 yılı bütçe uygulamalarının görüşüldüğünü belirtti.
Toplantı sonucunda bölge toplantıları yapılması kararlaştırıldığını ve ilk toplantının bugün Diyarbakır'da 12 ilin emniyet müdürlerinin katılımıyla başladığını bildiren Altıntaş, şöyle konuştu:

“2 gün sürecek toplantıda bütçe uygulamaları, asayiş olaylarının önlenmesinde alınacak tedbirler ve iller arası işbirliğinin sağlanması konuları görüşülecek. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Uygulamaları, hizmetlerin yerine getirilmesinde vatandaş memnuniyeti ile hukuk kurallarının ve kanunların uygulanması konuları görüşülecektir. 

Toplum Destekli Polislik Uygulamaları 10 pilot bölgeden biri olan Diyarbakır'da önümüzdeki günlerde alınan araç ve gereçlerle tanıtılacaktır. Bu toplantılar diğer illerimizde de devam edecektir.”

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise güvenlik ve asayişe ilişkin konuların, ihtiyaçların görüş ve önerilerin sunulacağı toplantının, bölge illerine yönelik güvenlik konseptinin oluşturulmasına önemli oranda katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

2 gün sürecek toplantıya Altıntaş'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Terörle Mücadele Harekat Daire Başkanı Selim Akyıldız, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay ile Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van emniyet müdürleri katıldı.





Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 15:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?