4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Emniyet Müdürü'nden hırsızlık uyarısı

Siirt'in yeni Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, halkla tanışmak ve sorunları yerinde dinlemek amacıyla yaptığı ziyaretlerde, özellikle hırsızlık olaylarından dert yanan vatandaşlara önlem amaçlı bir dizi uyarıda bulundu. 

Siirt'in çiçeği burnunda Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, kent esnafını ziyaret ederek vatandaşın isteklerini ve sorunlarını yerinde dinledi. Ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Helvacılar ve Bakırcılar çarşıları esnafını ziyaret eden Aydın, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kentte ve özellikle Helvacılar ve Bakırcılar çarşılarında son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olduklarını söyleyen esnaf, "Sayın Müdürümüz, hırsızlık olayları nedeniyle halk olarak oldukça sıkıntı çekiyoruz. Evlerimize hapis oluyoruz, geceleri uyuyamıyoruz. En ufak bir boşluğu fırsat bilen hırsız, bizi mağdur ediyor" diyerek dert yandı. 

Hırsızlık olaylarında en büyük görevin mahalle sakinlerine düştüğünü ve bu tür konularda vatandaşın yapacağı ilk işin 155 Polis İmdat hattını aramak olduğunu belirten Aydın, "Hırsızlık olayında şüpheli gördüğünüz veya hırsızlık olayını gerçekleştiren bir şahsı gördüğünüz vakit, yapacağınız ilk iş 155'i aramanızdır. Şayet polis 5 dakika içinde olay yerine gelmezse, o zaman gelin ve beni yakamdan tutun. Ben de o vakit olay yerine yetişmeyen polisin yakasını tutmasını bilirim. İlimiz çok şirin bir il. Siirt, çok güzel şeylerle anılıyor. Hırsızlık olaylarıyla anılmasını istemem. Bunu sizler de istemezsiniz. Siz vatandaşlar, yeter ki polisle sürekli irtibat halinde olun" dedi. 

Özellikle yaz tatilinin gelmesiyle birlikte hırsızlık olaylarında artış yaşanması nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Aydın, tatil fırsatçısı soygunculara karşı alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: 

"Evden çıkarken kapınızı tam olarak kilitlediğinizden emin olun. Kapınıza zincir taktırın. Değerli para ve mücevherlerinizi evde muhafaza etmeyin. Anahtarınızı paspas altına veya ayakkabı içerisine gizlemeyin. PVC'lerinize veya alüminyum tipi kapı ve pencere doğramalarınıza içeriden ayrı kilit koydurun. Anahtarınızın üzerine adınızı ve adresinizi yazmayın. Sokak giriş kapınıza otomatik açılıp kapanır sistem yaptırınız ve sürekli kapalı olmasını sağlayınız, komşularınızı da uyarınız. Mümkünse diyafon sistemi taktırınız. Dış kapınızı açmadan, zili çalan kişinin kim olduğunu sorun. Komşularınıza da bu alışkanlığı kazandırınız. Kapınıza kontrol gözlüğü taktırmayı unutmayın. Evden çıkarken pencerelerinizin kapalı olmasına dikkat edin."
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 11:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 85.97.192.xxx Tarih : 20.07.2006 10:58:11
öncelikle sayın emniyet müdürümüz olan cuma ali aydın'a yeni görevinde en büyük başarıların haketmesini temenni ediyorum. sayın müdürümüz ilimize geldigi günden bu yana daha temiz bir toplum yaratma çabasında oldugunu fark ediyoruz esnafları dolasıp iç içe bir ortam yaratması şimdiden siirt halkının ona olan güvenini kazanmıstır. hırsızlar için sadece polislerimizden yardım beklememek lazım bunu toplumca birlik olarak çözmek gerekiyor. umarım sayın müdürümüz bu huzursuz olayların üzerine sürekli gider bizi bu beladan kurtarır..