5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Emniyette devir teslim töreni

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde devir teslim töreni yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın görevi Celali Topuz'a devretti.

Törende bir konuşma yapan Cuma Ali Aydın, Siirt'ten ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "3 yıldan bu yana bu güzel ilimizde görev yapıyorum. Bu süre içerisinde Siirtli hemşerilerimin mallarını, canlarını korumaya çalıştık. Bazı hemşerilerimiz mallarını yeterince koruyamadığımızı düşünebilirler. Haklarını helal etsinler, biz elimizden geleni yaptık. Bir hemşerilerinin de Kahramanmaraş'ta olduğunu unutmasınlar" dedi.

Polis başmüfettişi iken Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celali Topuz da yaptığı konuşmada, hizmet bayrağını şeffaf bir çalışma yöntemiyle daha ileriye götürmeye çalışacaklarını belirtti. Topuz, "Bu bayrağı aldığım yerden daha ileriye götürmeye çalışacağım. Şeffaf bir çalışma yöntemi ile şefkate, hoşgörü ve insan haklarına büyük önem vereceğim. Hizmetlerimizde Siirtli hemşerilerimin desteklerini de bekliyorum" diye konuştu.

Veda töreninde bir yandan hüzün ve sevinç, bir yanda burukluk ve gururu yaşadığını belirten Siirt Valisi Necati Şentürk, "Değerli bir emniyet müdürümüzü uğurlamanın burukluk ve hüznünü yaşarken, değerli bir başka emniyet müdürümüzün gurur ve sevincini yaşıyoruz. Özgürlük ve güven birbirinden ayrılmayan iki önemli kavramdır. Kahramanmaraş'a uğurladığımız Emniyet Müdürümüz Cuma Ali Aydın döneminde özgürlükler içerisinde güvenli bir ortam sağlanmıştır. 2004 yılından beri Siirt'te can kaybıyla sonuçlanan bir
terör olayı meydana gelmemiştir. Bu da elbette Aydın ve ekibinin çalışmaları sayesinde olmuştur" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 00:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?