5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Emniyet'ten uyuşturucu konferansı

Siirt Emniyet Müdürlüğü, gençleri madde bağımlılığının tehlikeleri konusunda eğitmeye devam ediyor. Son eğitim çalışması Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik bir konferansta gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Müdür yardımcısı M. Emin Çakıcı tarafından Endüstri Meslek Lisesi'nde verilen konferansta öğrenciler sigara, alkol ve bağımlılık yapan diğer maddeler hakkında slaytlar eşliğinde bilgilendirildi. KOM Müdür yardımcısı Çakıcı, Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre dünyadaki en büyük sağlık sorununun sigara olduğunu belirtti. Çakıcı, "Her yıl dünyada 4 milyon, ülkemizde de 100 bin kişi sigara nedeniyle hayatını kaybediyor. Ülkemizdeki rakamın 250 bine çıkması bekleniyor. Ama ABD'de alınan önlemler sonucunda sigara tüketimi 40 yıl öncesinin rakamlarına inmiştir'' dedi.

Bağımlılık yapan maddelerin erken ölümlere yol açtığını ve 2 Türkiye güzelinin erken yaşta ölümlerine neden olduğunu vurgulayan Çakıcı, şu bilgileri verdi:
"Bağımlılık yapan maddeler erken ölümlerin 5 kat artmasına neden olmaktadır. Örneğin her yıl 4 bin kişi eşinin, 4 bin 500 kişi ise iş yerinde içilen sigaradan dolayı erken yaşta hayatını kaybetmektedir.''

Alkol ve bağımlılık yapan diğer maddeler hakkında da bilgi veren M. Emin Çakıcı bütün madde bağımlılıklarına arkadaş ikramı ile başlandığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?