5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Endoskopi servisi hizmete girdi

Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde endoskopi ve kolonoskopi hizmetlerinin verildiği servis hizmete girdi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Osman Lapçin, hastane olarak eksikliklerini hızla gidermeye çalıştıklarını belirtti. Dr. Lapçin, "Günümüzde tıp çok büyük bir hızla ilerliyor. Biz de hastane olarak büyük bir hızla eksikliklerimizi gidermeye ve modern tıbbın gerektirdiği araç ve gereçlerle hastanemizi donatmaya çalışıyoruz. Son olarak büyük ihtiyaç duyulan endoskopi ve kolonoskopi hizmetlerini de vermeye başladık. Bu amaçla 100 bin TL civarında bir harcama yaparak bu servisi faaliyete geçirdik. Artık bundan sonra hastalarımız endoskopi ve kolonoskopi gerektiren konularda başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar" dedi.

Hastanenin genel cerrahı uzmanlarından Op. Dr. Osman Köneş, yaptığı açıklamada bu cihazın hizmete girmesi ile hastalıkların tanısında çok rahatladıklarını belirtti.

Dr. Köneş, "Son derece modern ve gelişmiş bir model olan endoskopi cihazının hizmete girmesi ile birlikte hastalıkların tanısı ve yapacağımız operasyonlar konusunda çok rahatladık. Bu cihazlar mide ve bağırsaklardaki hareketleri izleyebiliyoruz. Ayrıca gerekiyorsa biyopsi için de parça alabiliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 18:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?