5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Engeliler Eğitim Merkezi tamamlandı

Türkiye'de ilk olarak Siirt'te uygulanan Engeliler Eğitim Merkezi projesi tamamlandı. Proje kapsamında yapılan eğitim merkezinin açılışının Başbakan Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Siirt il merkezinde Türk Telekom AŞ tarafından engelliler için yaptırılan 'Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi' tamamlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'e yapacağı gezi sırasında hizmete açılması beklenen merkez, basın mensuplarına tanıtıldı. Tamamlanan merkezin örnek bir proje olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, "Türkiye de ilk defa uygulanan örnek bir proje. Bu merkezde engellilere hitap edecek okul öncesi eğitim birimi, otistik, işitme, görme engelliler ile eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelliler bölümleri mevcuttur. 40 adet dershane, 1 spor salonu, bir fizyoterapi bölümü ve çok amaçlı salonları da bulunuyor" dedi.

3 milyon 150 bin TL ihale bedeline sahip olan merkezin inşaatını üstlenen Binbay Yapı inşaat AŞ sahibi İnşaat Mühendisi Bedrettin Binbay da merkezin projesinden kullanılan yapı malzemelerine kadar örnek olduğunu belirtti. Binbay, şunları söyledi:
"Bu merkezin yapımında hiçbir masraftan kaçınılmadı. Zemin malzemeleri anti bakteriyel malzemeden seçildi. Gene aynı şekilde mermerler kaymayan cinstir. Dış cephe mantolama sistemi ile yapıldı. Çevre düzenlemesini ve bir basket ve bir voleybol sahasını da yaptık. Böyle güzel bir eseri ilimize kazandırdığımız için çok mutluyuz."

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 11:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?