5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Engelsiz Yaşam Merkezi ihalesi yapıldı

SİİRT'TE YAPILMASI PLANLANAN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİN İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, özürlülere yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmetleri verecek olan bir engelsiz yaşam merkezinin ihalesinin yapıldığını ve ihale ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından inşaata başlanacağını açıkladı.

Siirt genelinde bakıma muhtaç özürlü sayısı dikkate alınarak Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ihtiyaç duyulduğu düşüncesinin oluştuğunu belirten Demirkıran bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Merkezin yapımı için Siirt Valiliği'nce 22 bin metrekare arsa tahsisi yapıldığını belirten Demikıran, yaptığı açıklamada, "İlimizle birlikte çevre illere hizmet verecek, 60 kişi kapasiteli bir Engelsiz Yaşam Merkezinin kurulması için 2008 yılı içinde başlatılan çalışmalarda önemli gelişme sağlanmıştır. Söz konusu merkez için sağlanan arsa tahsisinden sonra 2009 yılında ödenek tahsisi de Sayın Devlet Bakanımız (Bugünkü Milli Eğitim Bakanı) Nimet Çubukçu'nun onayından geçmiştir. Kurulacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ailesi yanında bakılma imkanı olmayan bakıma muhtaç özürlü vatandaşlarımızın sosyal devlet olmanın gereğine uygun şekilde ve ortamda bakım ve ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Rehabilitasyon Merkezi inşaatı için 26 Şubat 2010 tarihinde ihale yapılmış, henüz sonuçlanmamıştır" dedi.

Milletvekili Demirkıran, ihale ile ilgili resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından söz konusu merkezin inşaatına başlanacağını ve en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesi için konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 12:28:04
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 18:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?