5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Enkaz altındaki 5 işçi kurtarıldı

Siirt'te Güres Caddesi üzerinde bulunan üç katlı bir apartmanın yıkım esnasında çökmesi sonucu enkaz altında kalan 5 işçi yaralandı. Yaralı işçilerden biri kendi imkanları kurtarılırken, diğerleri sivil savunma ve itfaiye tarafından kurtarıldı.

Siirt Valisi Necati Şentürk ve Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu, bölgeye giderek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İşçilerden Tayran Atun'ın kendi imkanları ile kurtulduğu olayda, enkaz altından kurtarılan yaralılar Yusuf Atun, Abdülhakim Karataş, Basri Atun ve Abdullah Erdemci olay yerine gelen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Siirt Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıların durumu hakkında Başhekim Op. Dr. Osman Lapçin'den bilgi alan Siirt Valisi Necati Şentürk, "Bu bina için yıkım izni alınmış ancak yeterli güvenlik önlemleri alınmamış gözüküyor. 2 işçinin durumu iyi. Yusuf Atun ve Abdülhakim Karataş adlı işçilerin ise ufak tefek yaraları var. Bunlar da hastanede müşahede altında tutuluyor ve tedavileri yapılıyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 23:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?