4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Erdoğan bölücülere çattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin kardeşliğini, huzurunu, güven ve istikrarını bozmak isteyenlerin, bölücülük, bozgunculuk yapanların artık siyaset sahnesinde yeri olmadığını söyledi. 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le birlikte Siirt'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güres caddesindeki törene katıldı. Başbakan Erdoğan, Bakanlar'la birlikte 7 lise, 4 öğrenci yurdu, 3 ilköğretim okulu, çok amaçlı toplum merkezi, Köydes-çalışmaları, iki hastane, belediyeye ait yollar, bilgi teknoloji sınıfları, suni çim saha, isale hattı, boya fabrikası ve bir caddenin açılışını toplu halde yaptı. 

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yarınlarının aydınlık olduğunu, bu aydınlıktan, istikrardan bazıları rahatsız olsa da milletin büyük zorluklarla elde ettiği istikrar ortamının korunacağını ifade etti. Erdoğan şunları söyledi : 

"Türkiye'nin önü aydınlıktır. Bazıları bu aydınlıktan istikrar ve güvenden rahatsız olsa da milletimiz büyük zorluklarla elde ettiği bu ortamı koruyacaktır. Bu millet kendine hizmet edenleri de laf üretenleri de gayet iyi biliyor. Kimse milletimizin vefasız olduğunu ifade edemez. Unutkan olduğunu ifade edemez. Biz milletimiz ile iç içeyiz. Kendilerini fil dişi kulelerden seyretmiyoruz. Her zaman yanlarındayız. Zira siyaseti lafı üretmek için değil, iş üretmek için yapıyoruz. Politikalarını çatışma noktaları üzerine kuranların dönemi ülkemizde artık kapanmıştır. Milletin kardeşliğini, huzurunu bozmak isteyenlerin, bölücülük bozgunculuk yapanların artık siyaset sahnesinde yeri yoktur olmamalıdır. Biz kaderini birbirine bağlamış idealleri bir ve beraber olan bir milletiz. Bu birlik tablosunu bozmaya hiç kimse muktedir olamaz. Hepimizin tek tek kaderi çocuklarımızın yarınları Türkiye cumhuriyetinin geleceğine bağlıdır. Geçmişin ne ihmaller ne de suistimalleri artık geleceğimizi karartmayacaktır. Siirt'in kaderi Edirne'ye, Bitlis'in kaderi Muğla'ya, Diyarbakır'ın kaderi istanbul'a Bursa'ya sımsıkı bağlıdır. Bunu böyle bilmeliyiz".

"HERKES BAYRAĞINA İSTİKLALİNE SAHİP ÇIKMALI" 

Herkesi bayrağına sahip çıkmaya çağıran Erdoğan, "Bu ülkenin bütün evlatları bizim evlatlarımızdır. Bütün çabamız çocuklarımıza huzurlu ve müreffeh bir Türkiye bırakmak içindir. Farklılıklarımızı zenginlik bilerek hepimizin bayrağımıza vatanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu dünyada izzetle şerefle yaşamak için bayrağın vatanın istiklalin değerini en iyi biz biliriz. Bunun için vatan kavramını vatandaşımızı güçlendirerek insanımızın hayat standardını yükselterek anlamlı kılmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimiz bunun içindir. Dün yaprak kımıldamazken bütün üretim mekanizmaları durma noktasına gelirken bugün artık tek tek açılışlara yetişemiyoruz" dedi. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Şöyle geçmişe dönüp bir bakın bir yıl içinde bu tür tesisler Siirt'te ne zaman yapıldı. Siirt'in tarihinde böyle bir şey var mı? Elinizi vicdanınıza koyun. Ama bunlar yeterli değil daha yapılacak çok şey var. Biz eğer Siirt'te bir şey yapıyorsak, bir kentsel dönüşüm noktasında projelerin gerçekleşmesini istiyorsak Siirt'i batının seviyesine getirelim diyedir. 

Buradan Türkiyeye mesaj veriyorum, alışkanlıkları değiştirme dönemine girdik. Türkiye, AK Parti iktidarıyla alışkanlıkların partisi olmadığını ortaya koymuştur. Türkiye tüm çağın gelişimini değişimini dönüşümünü aynen takip eden yaakalayan ve onu ülkesine adapte eden bir iktidar durumundadır. Bunu böyle biliceğiz. Eğer bizden aynı yerde kalırsak bizim halimiz nice olur. Atalarımız ne güzel söylemiş atı alan Üsküdarı geçti. Biz de süratle Üsküdarı geçmek zorundayız. Eğer boğazın bir tarafında kalırsak ancak öbür yakaylı seyretmek bize düşer. Biz istiyoruz ki her iki tarafını güzelliklerini yaşayalım".

"KENDİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN ANKARA'YA MAHKUM ETMEDİK" 

Siirt meydanının kendisi için ayrı bir önemi bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, buraya 9 kez geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Siirt meydanının bir dili var, o meydan çok şey konuşuyor. Bu nedenle Siirt meydanının manevi değeri bizim için çok çok farklı. Bu görevi hakkıyla yapamasaydık yüzümüzün akıyla bugün burada olamazdık. Çok şükür gönül rahatlığıyla aranızdayız. Başbakanlığım döneminde Siirt'e bu 9. gelişim. Bu topraklara en iyi hizmeti getirmek insanımızın refah seviyesini yükseltmek için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz. Hiçbir zaman kendimizi Ankara'da masanın başına mahkum etmedik, etmeyeceğiz. İddialı olarak bir şey söylüyorum. 3.5 yıllık başbakanlığım döneminde hamd olsun Türkiye'de ziyaret etmediğim bir il kalmamıştır. En az ziyaret ettiğim ili iki kez ziyaret ettim. Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman herhalde bu illerin bu kadar bir Başbakan tarafından ziyaret edildiği vaki olmamıştır. Bu ziyaretler birer turistik ziyaret değildir. Bu ziyaretler sadece bir temel atma değildir. Çünkü temel atmıyorum prensip olarak. Temel atmaları dev yatırımları yaptığımızda atıyorum. Katıldığım törenler sadece açılış törenleridir" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi adım adım dolaştıklarını ve insanların seslerine kulak verdiklerini söyledi. Sadece Türkiye değil, tüm dünyaya açıldıklarını belirten Erdoğan, "Biz bu arada sadece Türkiye'yle kalmadık. Çok daha farklı bir şekilde dünyaya da açıldık. Hani bazıları çıkıp söylüyor ya (Başbakan Ankara'da dursun) diye. Biz Başbakan Ankara'da dursun diye seçilmedik. Biz Türkiye'yi dünyadaki o tarihte olduğu şanlı yerine tekrar ulaştırmak için sevildik ve bunu da gerçekleştiriyoruz. Hamd olsun doğudan batıdan kuzeyden güneye yurdumuzun her karış toprağına bolluğun bereketin gelmesi için büyük bir kalkınma seferberliğini başlattık. Ne yazık ki uzun yıllar boyuncu ihmale uğrayan adeta sorunlar daalışıyoruz. Bğ gibi büyümüş milletin kaynakları imkanları heder edilmiştir. Geçmişin yaralarını sarabilmek hiçte kolay değildir. Biz zor olanı başarmak için yola çıktık hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadık. Önceki dönemlerin yanlışlarını tespit ediyoruz ancak mazeret gidermek için değil o büyük hedeflerin yolunu açmak için. Bu yolda en büyük desteği milletten aldık" diye konuştu.

"İNSANLAR SESLERİNİ ANKARA'YA DUYURAMIYORDU" 

Erdoğan, insanların seslerini geçmişte Ankara'ya duyuramadığını hatırlatarak, "Türkiye bölgesel adaletsizliklerin yıllarca çözülemediği bir ülke halindeydi. Ekonomik sosyal sorunlarını büyüten bir ülke halindeydi. Alt yapı sorunlarının çözülemediği her geçen gün daha da arttığı, milletin derdini Ankara'ya duyuramadığı, Meclise gönderdiği vekillerin çoğunu bir sonraki seçime kadar göremediği, memleketinde çare bulamayan insanların büyük şehirlere göç etmeye mecbur kaldığı bir Türkiye tablosu vardı. Şimdi biz bu tabloyu tamamıyle değiştiriyoruz. Şehirlerimizin yolları açılıyor alt yapı sorunları çözülüyor. Köy-Des diye bir proje başlattık. Önümüzdeki yılın sonunda inşallah yolu olmayan, suyu olmayan bir köy kalmayacaktır. Hedef bu. İstiyoruz ki vatandaşımızın ayakları çamura değmesin bunu başaracağız. Kış mevsiminde köyüne gidemeyen vatandaşımız kalmasın. Bunları yaptık mı? yaptık ve yapıyoruz. İşte Van'ın Bahçesaray'ını biliyorsunuz yılın 11 ayı kapalıydı. Ama şimdi senenin 12 ayı dünya ile irtibatı olan bir Bahçesaray var. Biz istiyoruz ki her vatandaşımız geleceğinden emin olsun. Her vatandaşımız batıda ne varsa doğuda güneydoğuda da bunu görsün. Çok şükür gayretlerimizin sonuçlarını almaya başladık. Kim derdiki Siirt'in bir ucra köşesinde yavrularımız bilim ve teknoloji sınıflarında bilgisayar eğitimi alacak kim bunu düşünebilirdi ama bugün bu var. Ekonomik ve sosyal sorunlar bir bir çözülüyor. Bunu hazm edemeyenler var ama biz bunu bir insan olarak aynı zamanda yapmanın bilinci içindeyiz. Türkiye bütün öngörülerin üzerinde ilerliyor gelişiyor" dedi.
Siirt'te vatandaşların dinlendiği mekanların başında gelen ve geçen sefer gelip gezdiği kızlar tepesindeki duruma da değinen Başbakan Erdoğan, "Bir enişteniz olarak da söylüyorum içim yanarak kızlar tepesini geldim gördüm. Baktım ki bütün o korkuluklara varıncaya kadar bazı korkuluk demirlerini bile sökmüşler fidanları ağaçları sökmüşler. Şimdi bugün tekrar göreceğim orayı. Çünkü tekrar yenilendi orası. Şimdi buraya hep birlikte sahip çıkacağız. Bu güzellikler gelecek nesillere bugünlerinde çocuklarına aynı zamanda da ailece kendimizi dinlediğimiz mekanlar buralar. Bunlara hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi. 

Başbakan Erdoğan, açılışlardan sonra bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve trafiğe kapanan Güres caddesini yaya olarak gezdi. Başbakan Erdoğan caddeyi gezerken etrafını saran vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan daha sonra cuma namazını kılmak için Abdülhakim Sancak Camii'ne gitti.


İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:49:33
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 14:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?