4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Erdoğan Siirt'teydi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt mitinginde vatandaşların büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları arasında kürsüye çıkan Erdoğan, Siirt için yaptıkları hizmetlerden örnekler verdi.

Erdoğan, Güneydoğu'da önemli sağlık yatırımları yaptıkları belirterek, bu yatırımlardan Siirt'in de büyük oranda faydalandığını söyledi. Türkiye sevdasıyla yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Bizim size bir sevdamız var. Bizim Türkiye'ye bir sevdamız var. Bu sevda için yola koyulduk. Tıpkı Aşık Veysel gibi söylemiştik. (Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece) demiştik. Evet uzun ince bir yoldayız bu yolda sizinle birlikte daha çok yol yürüyeceğiz. Milletimizle birlikte daha çok yol yürüyeceğiz." dedi.

Eskiden parası olan insanların özel hastanelere gittiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Artık benim fakir vatandaşım da özel hastanelere gidebiliyor. İsteyen anlaşmalı olan istediği hastaneye gidebiliyor. Eskiden SSK hastanelerinde kuyruğa giriyordunuz. Şimdi kuyruk kaldı mı? İstediğiniz zaman gidip ilacınızı alıyorsunuz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmiyoruz. Benim vatandaşım istediği ilacı buluyor ve ilacını rahat rahat alıyor. Bütün bunlar sevdalı olmamızın gereğidir. Bizim size sevdamız var." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, dedik. Önce insan dedik, insanı yücelteceksiniz. Biz devlet öncelikli çalışmadık. İnsan öncelikli çalıştık. Millet öncelikli çalıştık. İnsanımızı yüceltmeye de devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan: Terör örgütü işbirlikçilerini bulmamalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda bölgede meydana gelen olayların ardından artan şehit haberlerinin ciğerlerini dağladığını belirterek, "Terör örgütü işbirlikçilerini bulmamalı. Bu bölgenin vefakar ve cefakar insanları buna fırsat vermemeli." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz milletvekili genel seçimleri için startı Siirt'ten verdi. Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, burada yaptığı bir konuşmadan dolayı siyasi yasaklı hale geldiğini hatırlatarak, "Yiğit kalktığı yerden kalkar, diye bir atasözümüz var. Bizde buradan siyasete atıldık. Siirt'in Türkiye'nin demokratikleşmesindeki yerini unutmayacağız" diye konuştu.

Alanda bulunan analara seslenen Erdoğan, terörün işbirlikçilerini bulmaması gerektiğini söyledi. Başbakan'ın terör ile ilgili konuşmasına analar zılgıt atarak destek verdi. Son zamanlarda bölgede gelişen olayların kendilerini üzdüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti : "Şehitlerimiz bizim ciğerlerimizi dağlıyor. Sizin de ciğerlerini dağlıyor, bunu biliyoruz. Terör örgütü işbirlikçilerini bulmamalı, bulamamalı. Bu bölgenin vefakar ve cefakar insanları buna fırsat vermemeli, vermeyecek. Tarihten beri bizim değerlerimizden gelen zenginliklerimiz çok farklı. Biz insan canına çok önem veriyoruz. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insana hayat veren bütün insanlara hayat vermiş gibidir. Bizim bu ülkede farklı etnik unsurlara sahip insanlar var. Bu nedenler oyunlara, ayrılıklara fırsat vermemeliyiz. Biz Türk, Kürt, Arap, Çerkez hepimiz biriz. Bizi birbirimizden ayırmamalılar. Bu yüzden tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz. Biz el birliğiyle bütün güçlüklerin üstesinden gelmeliyiz. Öyle olmalı ki kimse aramıza nifak tohumları sokmamalı."

Şehit cenazelerinin ardından cami avlularından meydana gelen protestolara da değinen Başbakan Erdoğan, camilerin siyaset alanı olmadığını anlatarak, "Bunu yapanlara yazıklar olsun. Herkes bilsin ki biz şehitlerimizin kanının bir damlasını 550 milletvekiline değişmeyiz" sözlerini kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "MİLLETVEKİLLERİYLE BİRLİKTE KENDİMİZİ HESABA ÇEKTİK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle birlikte kendilerini hesaba çektikten sonra milletin karşısına çıktıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz milletvekili genel seçimleri için startı Siirt'ten verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Siirtlilere seslenen Erdoğan, "Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz" anlayışı gereği 22 Temmuz seçimleri öncesi milletvekilleriyle birlikte kendilerini hesaba çektiklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, "Biz kendimizi hesaba çektik ve karşınızdayız. Bugün çocuklar nasıl karne aldıysa sizler de 22 Temmuz'da bize bir karne vereceksiniz. Ya dur diyeceksiniz ya da yola devam diyeceksiniz. Ben heyecanınız ve aşkınızdan şunu anladım; beraber yola devam diyorsunuz." diye konuştu.

Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, daha müreffeh bir Türkiye için yola devam edeceklerini belirterek, "Çünkü Aşık Veysel 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' demiş. Biz de uzun ince bir yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu yolculuğun 5 senesini iktidarda tamamladık. Bu uzun ince yolu yürümeye devam edeceğiz. Şimdi 2012 yılına sizlerden destek vemenizi istiyoruz. Ardından 2022 yılı, sizlerden destek isteyeceğiz. Çünkü muasır medeniyet seviyesi çıkmış bir Türkiye hedefini gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SİİRT'İ TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZDINIZ"

Siirtlilere "Sizler Siirt'i Türkiye'nin demokrasi tarihine altın harflerle yazdınız" diyen Erdoğan, bu yüzden Siirt'te büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin 81 iline olduğu gibi Siirt ve ilçelerine yatırım yaptıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Siirt'i ilçeleriyle birlikte hep birlikte ayağa kaldırıyoruz. Ayrım yok. Ayrım yapmadık yapmayacağız da. Göreve geldimizden bu yana sadece eğitim alanında yaptığımız derslik sayısıyla çok çok iyi bir noktaya geldik. Siirt'te 850 dersliği yakaladık. Bu noktayı yakaladık. Tarihinde böyle bir yatırım yok Siirt'te. Bütün bunları Siirt büyük hamleler yapsın ve cehaleti ayaklarının altına alsın diye yaptık. Başarı göstersin diye yaptık. Artık benim vatandaşım her hastaneye her eczaneye gidebiliyor. İstediği eczaneden ilaçlarını alabiliyor. Şimdi bazıları Doğu'ya ne yaptınız diyorlar. Sadece Siirt'e 3 adet hastane yaptık. Bunların hepsi ortada. Şimdi Devlet Hastanesi bahçesinde diyaliz ünitesi yapıyoruz. Şunu unutmayın dertli olmanın sevdalı olmanın gereğidir bu. Biz bizin aşkınızla sevdanızla bunu yapıyoruz. Bununla kalmadık özel hastaneleri halka açtık. Bizim insanımız birçok şeyden mahrumdu. İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin anlayışıyla çalıştık. Devleti böyle yücelttik. İnsanı öne çıkarmazsan o ülkede refah düzeyinden bahsedemezsiniz. Ama insana değer vermezseniz refahı getiremezsiniz. Biz devlet öncelikli çalışmadık biz insan öncelikli çalıştık. Millet öncelikli çalıştık. Bu yola böyle koyulduk."


ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 17:39:20
Güncelleme :15 Haziran 2007 Cuma 17:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami vergili IP: 85.106.230.xxx Tarih : 10.07.2007 09:43:48
hoş geldiniz sayın başbakanım önünüze daha doğrusu türkiyenin önüne engeller çıkarmak isteyenlere 22 temuzda cevabın geleceği yakındır herkesin sandık başında geleceği ve çocuklarının geleceği için güzel bir hayat isteyenlere sandıkta gereken cevabın ellerinde diken yollara dökenlere cevap verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın demokrasi için insan hakları için dürüst bir yaşam için sandık başına