5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ertemel göreve başladı

Siirt'te belediye hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları gidermek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Belediye Başkan yardımcılığı görevine atanan Başbakanlık Danışmanı Nurettin Ertemel göreve başladı.

Başbakanlık Danışmanı Nurettin Ertemel gazetecilere yaptığı açıklamada seçimlere çok kısa bir süre kaldığını belirterek, bu süre içerisinde Belediye Başkanı Mervan Gül'ün izinli olarak yurt dışında bulunacağını söyledi.

Başbakanlık Danışmanı Ertemel, belediyedeki bütün yetkileri üzerine aldığını belirterek, "Siirt Belediyesi'nin bütün hizmet komutasını yürüteceğim. Başbakan'ın talimatı üzerine seçimlere çok kısa bir süre kala göreve başlıyorum. Bu süre içerisinde Belediye Başkanı Mervan Gül, yurt dışında olacağından yerine meclis üyemiz Aydın Gülcan vekalet edecek, ancak tüm birimlerin sorumluluğu bende olacak. Kalan bu süre içerisinde kentin temizlik başta olmak üzere birçok sorununa el atarak, kentimizi daha iyi ve güzel bir hale getirmeye çalışacağız. Kalan süreyi gece-gündüz demeden çalışarak sorunları bir bir çözmeye gayret harcayacağız. Yeni döneme daha derli, daha toplu, sorunları daha aza indirilmiş bir belediye bırakmak istiyoruz. Temizlik şirketi ile daha önce biriken borçlarından dolayı bir güvensizlik ortamı doğması nedeni ile temizlik çalışmaları yapılmamış. Benim gelmem ile bu güveni tekrardan tazeleyerek temizlik çalışmaları ve çalışmaları durduran diğer birimlerimiz şu anda tekrardan görevleri başına geçtiler. Siirt'te şu anda bir sorun kalmadı, en yakın zamanda Siirt tertemiz bir şehir olacak" dedi.

2006 yılı Haziran ayından itibaren Başbakanlık Danışmanlığı görevini yürüten Ertemel, yerel seçimlerde Siirt'ten Belediye Başkan adayı olabilmek amacıyla istifa etmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 20:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat devrim IP: 78.186.118.xxx Tarih : 8.03.2009 01:21:05

yaw gidin işinize bu mervan gül siirti talan ederken nerdeydiniz şimdi karayı bize akmı göstereceksiniz 30 martta mervan mahkemeye sizde tasınızı tarağınızzı toplayıp  gideceksiniz işte o kadar.başbakana da selam söylersiniz.