5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Eruh yolu ne zaman açılacak?

2011 YILINDA ERUH YOLU AÇILIYOR

Seçime az bir süre kalması nedeni ile seçim öncesi bitirilmesi planlanan Siirt-Eruh yolu ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu Eruh'tan sonra Şırnak ve Habur yolu için de çalışmaların başladığını belirtti.

Eruh yolu ile ilgili açıklamada bulunan Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, ilin yol, yurt ve sağlık alanlarındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eruh yolunun son sürat devam ettiğini belirten Milletvekili Helvacıoğlu, "Eruh yolu biliyorsunuz çok eski mazisi olan bir yoldur. Bizim iktidarımız döneminden evvel yapılmaya başlanan bir yol. Bu ihalesi yapılan bir yol ancak örümcek hızıyla gidebilen bir yol görünümündeydi. Biz iktidara geldiğimiz günden itibaren, 2003 yılından itibaren o yolun son suratla yapılması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Ve Eruh yolu biliyorsunuz Siirt'in kaderi, Siirt'i çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak olan bir yoldur. Biz onu GAP Eylem Planı çerçevesi içerisinde yapılması için her yıl en az 20-25 trilyon (Milyon TL) ödenek aktarılarak bu yolun şu anda 2011 de bitirilmesi için azami gayret ve azami çabalar sarf ettik. 2011 yılında inşallah Zorava Çayı'nın üzerindeki köprü hariç 2011'e kadar Eruh'a ulaşım kesinlikle sağlanacaktır. Müteahhit kardeşimiz yıllardan beridir tanıdığım çok değerli bir kardeşimizdir. Onun ifadesi ile 2011 yılında çalışmanın biteceğine ben de gönülden inanıyorum" dedi.

Siirt olarak sadece Eruh'a değil Eruh'tan Şırnak'a gidilmesinin de öneminde değinen Helvacıoğlu, "Bu yıl yapmış olduğumuz baskılar neticesinde o yolu da programa aldık. Yani biz yukarıdan yani Trakya'dan başlayıp Habur'a kadar gidebilecek duble yolların yapımı konusundaki çabaların neticesinde Şırnak'a gidebileceğiz" diye konuştu.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ

İlçelerdeki kız yurdu ihtiyaçlarına değinen Milletvekili Helvacıoğlu, "Baykan'da, Kurtalan'da ve Şirvan'da kız çocuklarımızın okuması ile ilgili yurtların yapımı konusunda azami çaba sarf ediyoruz. Ayrıca ben milletvekili olmadan evvel Milli Piyango İdaresi'nden ve Siirt'te ilk defa Milli Piyango İdaresi Siirt'te 300 kişilik bir yurt yaptı. Ve o da bitti. Türkiye'de ilk yapılan Milli piyango İdaresi'nin yurdun önceliği bana aittir ve ben o zaman milletvekili değildim. Sayın Başbakanımızın çocuğunun

düğününe davetli olmam nedeni ile orada Maliye Bakanı'ndan rica ettim ve neticede milletvekili olduktan sonra da biraz daha bastırarak bu işin gereğini yaptım. Ayrıca benim kız çocuklarına karşı özellikle onların ihtimama, onların bakıma ve onların yetiştirilmelerinin çok güzel olması ve iyi annelerin yetiştirilmesi bakımından onlara ben 2005'te temelini attığım ve 2006'da yine açılışını yaptığımız Yavuz Selim Lisesi bahçesinde, Siirt'in merkezinde 100 kişilik bir kız öğrenci yurdu yaptırdığımı da biliyorsunuz" diyerek kız çocuklarının eğitimine verdiği önemi ortaya koydu.

ŞİRVAN-ORMAN BAĞI YOLU

Yol çalışmaları hakkında bilgi vermeye devam eden Helvacıoğlu, "Şirvan'dan Orman Bağı yolu, biliyorsunuz ki güvenlik yoludur. Bugün yine Türkiye'de ilk defa 11. sıradan ön tarafa alınmış bir güvenlik yolunun yapılması konusunda Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol neticesinde görevin komisyon başkan vekili olmam nedeni ile o yolun yapımı için 4 trilyon (Milyon TL) para gönderilmiş ve değerli valimizin katkıları ile Köye Hizmet Götürme Birliği vasıtası ile ihaleye çıkartılmış ve şu anda yol yapımı da devam etmektedir" ifadelerini ortaya koydu.

Sağlık konusunda yatırımlara de değinen Helvacıoğlu, "Ağız diş hastanesinin temeli atılmış, şu anda inşaatı sürat ile devam etmektedir. Ayrıca TOKİ İdaresi'nin yapacağı 300 yataklı, 400 kapasiteli devlet hastanesinin yapımı konusunda projenin ihalesinden son aşamasına kadar takipçisi olacağımı ve şu anda da ihale aşamasına geldiğini tüm hemşerilerime müjdelemek isterim. Başka bir şey daha söyleyeyim; Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar Siirt Devlet Hastanesi'nde biliyorsunuz ki yoğun bakım yoktu,

yaralananlar, kriz geçirenlerin tamamı Batman'a gönderiliyordu. Ben bu yoğun bakım ünitelerinin yapımı için azami gayreti sarf ettim ve elimden geldiği kadar hemşerilerimin Allah göstermesin, Allah korusun ama onların da bu bakımdan tedavilerinin sağlanması konusunda gereken hizmet bölümünün açılmasına sebep oldum. Ben bu hizmetin verilmesini sağlamam yönünden huzur içerisindeyim" şeklinde konuştu.

2011 YILINDA ERUH YOLU AÇILIYOR
2011 YILINDA ERUH YOLU AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 15:35:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 20:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin IP: 88.229.201.xxx Tarih : 28.11.2010 22:51:50

bu şahıs kim ? ben bunu en son seçimlerde görmüştüm,hee pardon bizim vekilimizdi dimi,bırak uydurmaları helvacıoğlu seçim yaklaştı daha yenimi memleketin aklına geldi şimdiye kadar nerdeydin diye soracam ama çok saçma bi soru olacak neden mi ? çünkü sen şimdiye kadar kendi şirketine ihale kazandırıyordun değilmi memleketine ne verdin sen ve afif efendi