5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Eruh'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçesi arasındaki kırsal alanda teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Karakolu'na geçen hafta taciz ateşi açılmasının ardından kaçan teröristler Çirav Dağı çevresinde bulunan köylere inip köylülere 12 Eylül'de yapılacak referandumu boykot etmeleri için bildiri dağıttı.

Propaganda yapan PKK'lıların, "Sandığa gitmeniz halinde, köylerinizi başınıza yıkacağız. Köyünüzü yakacağız" diyerek tehditte bulunduğu belirtildi. Dikboğazı köyünde bildiri dağıtan PKK'lılar, dönüş yolunda geçici köy korucularıyla karşılaşınca, dün gece saat 22.30 sıralarında çatışma çıktı. Haber verilmesi üzerine Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Süper Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanı ateş altına aldı.

Özel eğitimli komandolarla teröristler arasında çıkan çatışmada 1 PKK'lı silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışma sabaha kadar aralıklarla sürerken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye komandolar indirilerek, PKK'lılar çembere alındı. Kobra tipi helikopterler, PKK'lıların bulunabileceği sığınaklar ve derin vadileri bombalarken, bölgede operasyon ve çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 13:33:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 15:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?