5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Eruh'ta rüşvet operasyonu: 12 gözaltı

Eruh'ta Doğrudan Gelir desteği alımlarında yolsuzluk yaptıkları belirlenen ve aralarında Kadastro elemanları ile Tarım İlçe Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, rüşvet iddiaları üzerine Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon yaptı. Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın destek amaçlı çiftçilere ödediği "Doğrudan Gelir Desteği" uygulamasında usulsüzlükler yapıldığını belirledi ve istihbarat çalışmaları yapıldıktan sonra bazı telefonları dinlemeye aldı. Siirt, Mersin ve Eruh ilçesinde eş zamanlı operasyon başlatan ekipler, Eruh ilçesinden 7 kişi, Siirt'ten 4 ve Mersin'den 1 kişi olmak üzere toplam 12 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra Eruh İlçe Emniyet Amirliği'ndeki sorguları sürüyor. Zanlıların, doğrudan gelir desteği adı altında alınan ücretlerde, arazilerin kendi isimlerine olmadığı halde kendilerininmiş gibi gösterilip, rüşvet, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık yaparak devletten milyarlarca lira para aldıkları iddia ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 12:33:05
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 19:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?