4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Eşek sırtında köyleri dolaşıyor

Siirt'in Şirvan ilçesinde sağlık ekipleri, katır ve eşek sırtında ulaştıkları köylerde yüzden fazla çocuğa aşı yaptı.


Sağlık İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Sağırsu, Ekmekçiler ve Meydandere köylerinde karma, menenjit, çocuk felci, verem gibi rutin aşıların yapılması için görevlendirilen sağlık ekibi, araçla gidilemeyen dağlık kesimlerde yer alan köy ve mezralara eşek sırtında gidiyor.

Aşı yapmak için ne pahasına olursa olsun köylülere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen hemşire Hayriye Çaldan, özellikle kışın ulaşımın güçlükle yapıldığını belirtti. Merkeze bağlı Ekmekçiler, Akyaya, Meydandere, Sağırsu gibi yüksek kesimlere ulaşmanın güç olduğunu dile getiren Çaldan, "Araçla gidemediğimiz sarp ve yüksek kesimlere ise köylülerin bizlere sağladığı eşeklerin sırtlarına binerek gitmek zorunda kalıyoruz.

Amacımız çocuklarımızın aşılarını ihmal etmemektir. Düzenli ve periyodik yapılan aşıların önemli olduğu bilinci içerisindeyiz ve bu amaçla ne pahasına olursa olsun köy halkına ulaşıyoruz" dedi.


Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür ise, Sağlık Müdürlüğü olarak il ve ilçe merkezindeki 284 köy ve 281 mezraya, 262 bin kişiye sağlık hizmeti götürdüklerini ve bu hizmeti sürekli olarak devam ettiklerini kaydetti, Ömür, "Temel sağlık hizmetlerinde özellikle aşı konusunda hassasiyet göstermekteyiz. Hedefimiz aşılama oranlarını yüzde 100'lere çıkarmaktır. Bu etkenlerle oluşan hastaların maliyeti devletimize milyonlarca dolara mal olurken, personel dönüşüm programı çerçevesinde tüm imkanları ilimizde yaşamaktayız. Gerek devletimizin helikopter desteğiyle, gerek köylülerden temin ettiğimiz katır ve eşeklerle ulaşımı zor ve imkansız olan köylere sağlık hizmetini götürüyoruz" diye konuştu.


Her türlü zorluğa rağmen görevine olan aşkını gözler önüne seren hemşire Hayriye Çaldan, geçen yıl zor şartlar altında yaptığı başarılı ve fedâkâr çalışmalarından ötürü Sağlık Bakanlığı tarafından Tıp Bayramı'nda "Yılın Hemşiresi" seçilmişti

İha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 22:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
damlat göğe IP: 85.104.243.xxx Tarih : 16.11.2007 14:31:45

ya Allahınızı severseniz bırakın ya.Dağlık kesime gidilmiş de eşşek sırtında gidilmiş de.Daha çarşamba günü bu 2 sağlıkçı geldi bana yol beton asfalt 26 km.saydığı tüm köylerin yolu asfalt.böyle asparagas haberler sadece görev aşkındayız mesajı verir.Ama Allah razı olsun bu işi yapanlardan yani sonuçta köy yerleri hastalıklar diz boyu.hemşire hanım ve sağlık memuru çok iyi kalpli insanlardı.