5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Eski uzman çavuşa 'ölüm tuzağı'

ESKİ UZMAN ÇAVUŞUN KATİL ZANLILARI YAKALANDI

5 ay önce Siirt'in merkez İnkapı köyü Kaytaca mevkiinde öldürülmüş halde bulunan eski Uzman Çavuş Murat Öztürk'ün katil zanlıları olduğu iddia edilen 8 kişi yakalandı.

Eski Uzman Çavuş Murat Öztürk'ün öldürülmesi ve öncesindeki olaylar iddiaya göre şöyle gelişti:

2009 yılı başlarında Van'da yaşayan L.T.(17) adlı kızla bir televizyon programı aracılığıyla tanışan Murat Öztürk, L.T.'yi evlilik vaadi ile Konya'ya davet etti. Murat Öztürk, Van'dan Konya'ya giden LT. ile evlilik vaadiyle ilişkiye girdi. L.T.'nin ailesinin bu durumu haber almasının ve karşı çıkmasının ardından genç kız ailesinin kendisini öldüreceği korkusu ile Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sığındı. Bir süre devlet koruması altına alınan genç kız daha sonra ailesi ile barıştırılarak ailesinde teslim edildi. Ancak kızın ailesi L.T.'den Murat Öztürk'ün e-posta ve iletişim bilgilerini aldı. L.T.'nin ablası, sanal ortamda Öztürk ile iletişim kurarak kendisini Siirtli bir kız olarak tanıttı. L.T.'nin ablası daha önce Ağrı'nın Patnos ilçesinde uzman çavuş olarak görev yaparken benzer olaylara karıştığı iddiasıyla ordudan atılan Murat Öztürk'e arkadaşlık teklifinde bulundu. İkili bir süre mesajlaşıp görüştükten sonra L.T.'nin ablası, Öztürk'ü Siirt'e davet etti. L.T.'nin ailesi hazırladıkları planı uygulayarak otogarda Murat Öztürk'ü karşılayıp özel bir araçla köy yoluna götürerek öldürdü. Öztürk'ün cesedi 14 Ekim 2009 tarihinde İnkapı köyü Kaytaca mevkiinde yol kenarında bulundu.

Olay yerinde herhangi bir ipucu bırakmayan katil zanlıları Van'a döndü. Olayla ilgili iz süren jandarma ekipleri Murat Öztürk'ün sevgilisi olduğu tespit edilen LT.'nin (17) akrabalarını teknik takibe aldı. Jandarma ekipleri 5 aylık istihbarat sonucu Öztürk'ü öldürdükleri ve öldürmeye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle L.T., A.T., C.T.,E.T., V.A., L.B. ve L.T. adlı şahısları Van'da gözaltına aldı. Öztürk'ün öldürülmesine Siirt'te yardım ettiği iddiasıyla da A.E. adlı şahıs yakalandı. Zanlılar Siirt'e getirilerek adliyeye çıkarıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtilen Murat Öztürk'ün yurdun değişik yörelerinde bir süre uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Ailesi Konya'da yaşayan Öztürk'ün cenazesi doğum yeri olan Sarıkamış'ta defnedilmişti.

ESKİ UZMAN ÇAVUŞUN KATİL ZANLILARI YAKALANDI
ESKİ UZMAN ÇAVUŞUN KATİL ZANLILARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 12:26:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 18:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?