5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Esnaf kepenk kapatmadı

Siirt'te esnaf, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının 10. yıldönümü nedeniyle bildiri dağıtan terör örgütü PKK yandaşlarının kepenklerin kapatılması isteğine uymadı.

Bölücü başı Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanışının yıldönümü nedeniyle güvenlik kuvvetleri olası eylemlere karşı alarma geçirilirken PKK, Siirt kent merkezinde dün gece bildiri dağıttı.

Bildiride 15 Şubat'ın tarihe, Kürtler açısından "kara bir gün' olarak geçtiği ileri sürülerek, esnafların dükkanlarını eylem amacı ile kapatılmasını istedi. Olayların çıktığı bir çok ilde esnaf kepenk kapatma eylemine katılırken Siirt'te tam tersi oldu. Siirt'te vatandaşlar, Pazar günü tatil olmasına rağmen herkes kepenklerini açtı Siirt'te önemli noktalarda görev alan çevik kuvvet ekipleri zamanını çocuklarla top oynayarak geçirdi. 15 Şubat günü en çok çocuklara yaradı. Kendi aralarında toplanan çocuklar, taş atmak yerine polisler ile mahalle maçı düzenledi. Siirt Belediye binası önünde görev yapan polisler ile maç yapan çocuklar polisleri 2 -0 yendiler. Polisler maçtan sonra çocuklara kumanya ve ayran dağıttı. Polisleri çok sevdiklerini ve polislerinde kendilerini sevdiklerini belirten Ahmet Yılmaz, "Biz polislerle çok güzel anlaşıyoruz onlarla maç yapıyoruz onlarda kendi yemeklerini bizimle paylaşıyorlar onlarda bizi seviyor. Polislere teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 16:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?