5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Esnaf uyku moduna girdi!

SİİRT ESNAFI YAZ TATİLİ NEDENİYLE İŞLERİNİN YAVAŞLAMASINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yaz mevsimiyle başlayan öğrencilerin tatil dönemi Siirt'te esnafı olumsuz etkiliyor. Kent ekonomisinin genç nüfus üzerine kurulu olduğunu söyleyen esnaf gençlerin yaz tatiliyle birlikte batıya gitmesinin işlerini düşürdüğünü belirtti.

Yaz aylarında gençlere yönelik herhangi bir sosyal aktivite olmaması nedeniye okulların tatil olması ile birlikte karnelerini alan öğrenciler aileleriyle akrabalarının yanına gidiyor. Kent esnafı okulların tatil olması sonucu iş yerlerine kimsenin gelmediğinden yakınarak tek umutlarının üniversite öğrencileri olduğunu dile getirdi. Üniversite öğrencilerinin okullar tatil olduktan sonra 1 ay kentte beklediklerini ifade eden esnaf, "Onlar da daha sonra gidiyorlar. Her sene okul öncesine kadar ne sattık sattık, satmadıklarımız önümüzdeki yıla kadar elimizde kalacak. Tıpkı bilgisayar gibi çalışıyoruz. Yaz ayında dükkana pek fazla kimse alışveriş yapmak için gelmediğinden dolayı esnaf kesimi olarak uyku moduna giriyoruz" dedi.

İl ekonomisinin canlandırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapılabileceğini kaydeden esnaf Ahmet Ay, ilin çıkmaz sokaktan çıkarılması ve ulaşım sorunlarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Ay, "Örneğin uçak seferlerin başlatılması, Kurtalan ilçesine kadar gelen trenin Siirt'te kadar getirilmesi ve Siirt-Şırnak ve Siirt-Van arasındaki yolun bir an önce bitirilmesi. Daha sonra ilimizde yaz tatillerinde eski Valimiz Nuri Okutan döneminde yapıldığı gibi rafting sporları gibi değişik etkinlikler düzenlenerek bölgeden ilimize yerli ve yabancı turist çekebiliriz. İlimiz etkinliklerin yapılması için müsait bir yer. Daha önceden yapılmış bir sürü çalışma var. Tekrardan o çalışmaların gözden geçirilmesi ve daha geniş bir kapsamda yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kente turist gelmesinin çarkın dönmesine büyük katkısı olacağını vurgulayan Ay, "Bir kilo bal ve fıstık alsa bile Siirt'tin ekonomisine büyük katkıda bulunmuş olacaktır" görüşünü dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 15:07:03
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 17:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?