5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Esnaf yeniden yek vücut olacak

SİİRT'TE

Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı'nın, etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Ahilik kültürünün önemine değinen Siirt ESOB Başkanı Ayyıldız, "Son yıllarda birbirimizle kenetlenmemizi, yardımlaşmamız sağlayan bu gelenekten uzaklaşmaya başladık. Esnaf olarak da bunun zorluklarını görüyoruz. Artık esnafımız, yardımlaşma duyguları eskiye oranla zayıfladığı için sıkıntılarına kendi başına katlanmak zorunda kalıyor. Hatta terki sanat, yani işine son vermekle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle oda olarak Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı kutlamalarına büyük önem veriyoruz. Bu tür etkinlikler sayesinde esnafımız kendisini ayakta tutan önemli bir geleneği daha çok hatırlayacak ve tekrar sık sıkıya sarılacaktır" dedi.

Ayyıldız, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Bir hafta sürecek etkinliklerin açılışı 12 Ekim'de Halk Eğitim Merkezi'nde saat 19.00'da yapılacak. Etkinlikte Vali Necati Şentürk ve ESOB Başkanı M.Rıfat Ayyıldız'ın konuşmalarının ardından Siirt Üniversitesi'nden Doç. Dr. Said Kıngır "ahiliğin özellikleri" konulu bir konferans verecek. Program, tiyatro gösterisi ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:25:02
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 11:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?