3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Esnaf ziyaretinde icraatın içinden

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, kentteki esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını yerinde dinledi. Başkan Gül, kente yönelik hizmetler konusunda önemli projeler sürdürdüklerini söyledi.

Güres, Aydınlar, Sakıpbeygo ve Bulvar caddelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunan ve belediyenin çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi veren Belediye Başkanı Mervan Gül, Siirt’in sezon sonuna kadar birçok sorundan arınmış olacağını söyledi.

Kentte bugüne kadar yürütülen ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren Gül, şöyle dedi:

"Alt yapı, asfaltlama ve kanalizasyon işine el atıldı. Şehir içine 24 kilometrelik asfalt döküldü. 19 kilometre de satıh kaplama yapıldı. Konkasör şantiyesi faaliyete sokuldu. Belediyemize 20 araç kazandırıldı. Saat kulesi onarıldı. Kentin tek mesire yeri Kızlar Tepesi ve belediye otobüs durakları modern bir görünüme kavuşturuldu. Haşerelere karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Sağlıksız kesim yapan kasaplar için mezbehane kiralandı. Asfalt plenti kuruldu. Sabit semt pazarı kuruldu. Mahalle pazarları oluşturuldu. Peynirciler Pazarı yapılıyor. Belediye hizmet binası boyandı. Belediye girişi düzenlendi. Siirt çevresine 10 bin ağaç dikildi."

Trafik konusundaki yeni düzenlemelerle yaya ve şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlattıklarına dikkat çeken Başkan Gül, bu konuda yapılan eleştirilerin haksızlığının ise ilerleyen günlerde daha belirgin şekilde ortaya çıkacağını söyledi.

Esnaf ziyaretinde, sıkıntılarını not alarak imkanlar ölçüsünde bu sorunları çözmeye çalışacağını dile getiren Gül, "Siirt’te kısa zamanda hedeflediğimiz hizmetleri bir bir yapıyoruz. Seçim bildirgesinde hedeflediğimiz birinci, ikinci ve üçüncü öncelikli hizmetlerimizde aksama yok. Gezi esnasında esnafın sıkıntılarını not aldım. Belediye imkanlarıyla kentin sorunlarına eğiliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 19:48:58
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 09:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat AKDAĞ IP: 81.214.225.xxx Tarih : 30.05.2005 15:28:23
Sayın Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül neden Başbakanımız Sayın Tayyip ERDOĞAN'nın Siirt ziyaretinden önce esnafziyaretine çıkmadığını çok merak ediyorum. yoksa Başbakandan fırça yedikten sonramı aklı başına geldi Siirt Belediye Başkanı olduğunu hatırladı saygılarımla