5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Etteki sıkıntı yeni değil!

Siirt Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş, son bir yılda fiyatlardaki artış nedeniyle sürekli gündemde olan etteki sıkıntının son 20-25 yılın sıkıntısı olduğunu söyledi.

Gazetecilere et fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İlbaş, geçmiş hükümetlerin hayvancılığa fazla önem vermediklerini belirtti. Et yerine damızlık koyun ve süt sığırı ithal edilmesi gerektiğini kaydeden İlbaş, "Son zamanlarda bir et sıkıntısı var. Bu yeni bir sıkıntı değildir. 3-4 yıllık bir sıkıntı değildir. 20-25 yıldır yaşanan olayların getirdiği bir sıkıntıdır. Geçmiş hükümetlerin hayvancılığa fazla önem vermemelerindendir" dedi.

Çekilen sıkıntının giderilmesi için yetiştiriciliğin teşvik edilmesini ve başta çoban sigortası olmak üzere bazı önlemlerin alınmasını isteyen İlbaş, "İthalat izni çıktı. Ancak bunun üreticilerimiz için sıkıntı yaratacağı inancındayım. Keşke et ithalatı yerine damızlık koyun ve süt sığırları ithal edilseydi. Böylece yeni yetiştiriciler ortaya çıkar ve ekonomimiz güçlenir" diye konuştu.

İlbaş, et ithalatıyla birlikte fiyatlarda en az 1 TL'lik düşme beklendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:27:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?