3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Fakülte için hummalı çalışma

Siirt’te bir fen edebiyat fakültesinin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Yapılacak çalışmaların belirlenmesi amacıyla dün, Eğitim Fakültesinde bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Murat Yıldırım’ın Başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mervan Gül, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd.Doç.Dr. Ergün Çelik, Meslek Yüksek Okulu Müdürü İhsan Güldoğan, Dekan Yardımcısı Mahmut Karahan ve Siirt Üniversitesini Kurma ve Geliştirme Vakfı Müdürü Ayhan Mergen katıldı.

Toplantıda fen edebiyat fakültesinin kurulması için yapılması gereken işlemler gözden geçirildi. 2000 yılı mayıs ayında Dicle Üniversitesi Senatosunun Siirt’te bir fen edebiyat fakültesi kurulması için bir karar alındığını, ancak bu kararın takip edilerek hayata geçirilmesinin sağlanmadığını belirten Vali Yıldırım, “Bu kararın uygulanması için çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki günlerde Dicle Üniversitesini ziyaret ederek Rektörümüzle bu konuyu görüşeceğiz. Konuyu her platformda takip edeceğiz. Fakültenin kurulmasına karar verilmesi halinde bina sorunumuz söz konusu olmayacak” dedi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:19:46
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?