9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Fırat ve Tetik serbest bırakıldı

Birçok ilde polisin Hizbullah'la yakınlığıyla bilinen Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) yönelik başlattığı operasyon kapsamında Siirt'te gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı.

Türkiye genelinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, polisin eş zamanlı olarak bugün Şanlıurfa, Siverek, Batman, Viranşehir, Nusaybin, Şırnak Cizre, Siirt, Diyarbakır, İstanbul, Elazığ, İzmit ve Gebze'de eş zamanlı olarak Hizbullah örgütüne yakınlığı ile bilinen STK'lara yönelik gerçekleştirdiği operasyon kapsamında Siirt'te de Mustazaf Der ve 2 ayrı noktaya operasyon gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Mustazaf Der Siirt Şubesi Başkanı Zülfikar Fırat ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Emin Tetik, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda evleri arandıktan sonra Fırat ile Tetik gözaltına alınmış, Mustazaf Der Siirt Şubesinde de arama yapılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 17:46:05
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 00:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?