8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Fırıncılar greve girdi

SİİRT'TE FIRINCILAR GREVE GİRDİ

Siirt'te Ocak ayında zam kararı alan fırıncıların zam kararı Valilik tarafından red edilmesi ardından istedikleri zammı alamadıkları için fırıncılar il genelinde greve girdi. Fırıncılar vatandaşlarında mağdur olmaması için öğle saatlere kadar ekmek üretecekler öğleden sonra üretimi durduracaklar.

Ekmek üretiminde öğleden sonra üretim durdurma kararı alan Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi konu ile ilgili, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ve karar gereği her gün öğlen saatlerine kadar ekmek üreteceklerini belirtti. Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız da ekmek üretimini düşürme kararının Fırıncılar Odası tarafından alındığını açıkladı. Ayyıldız, "Odamız daha önce istediği gramaj düşürme şeklindeki talebi ilgili mevzuata aykırı olduğu için

kabul edilmemişti. Oda maliyetlerdeki yükselişi gerekçe göstererek başkanlığımızın dışında kendi inisiyatifiyle bu kararı almıştır" dedi.

Siirt'te Ocak ayında Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığınca 300 gr. ekmeğin fiyatını 0,75 TL olarak belirlenmesine valilik tarafından red edilerek 300 gram ekmek eski fiyattan 60 kuruştan satılmasına karar verilmişti. İl merkezinde bulunan 67 adet fırın ve ekmek fabrikasının büyük bir çoğunluğunun alınan üretimi azaltma kararına uydukları belirtiliyor.

SİİRT'TE FIRINCILAR GREVE GİRDİ
SİİRT'TE FIRINCILAR GREVE GİRDİ
SİİRT'TE FIRINCILAR GREVE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 14:30:03
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 22:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?