4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Fıstıkçılar destek bekliyor

Siirt'in fıstık üretimi için elverişli toprak ve iklime sahip olduğunu söyleyen Siirtli üreticiler, seslerini yeterince duyuramamaktan yakınıyor. 

Siirt fıstık üreticileri, fıstık yetiştiriciliğinde modern tarım tekniklerinin kullanılması ve gereken ilginin gösterilmesi halinde fıstık üretiminde büyük ilerleme kaydedileceğini söyledi. Siirt fıstığının yeterince tanıtılması durumunda Antep fıstığına rakip olacağını savunan fıstık üretici Nihat Çelik, "Siirt fıstığının Antep fıstığından hiçbir eksiği yok, aksine fazlası var. 

Siirt fıstığı, yağsızdır, yendiği zaman mideye dokunmaz, diğer fıstıklara göre daha olgun ve daha lezzetlidir. Bizim fıstıklar, diğer fıstıklara benzemez. Geç toplandığında daha da olgunlaşır. Siirt fıstığı için festivaller düzenlenerek, yurt içi ve yurt dışında yeteri kadar tanıtım yapılmalıdır. Bu ürün, 'Gaziantep fıstığı' adı altında satılmaktadır. Fıstığımız, tanıtım eksikliği olduğu için hiçbir ilerleme gösterememiştir. Bu konuda yetkililerin gereken çalışmayı yapmasını bekliyoruz" dedi. 

Bu yıl üretimde artış olduğunu söyleyen Siirtli fıstık üreticileri, 1 milyon 700 bin fıstık ağacının bulunduğu kentte, yıllık üretimin 2 bin 500 ila 3 bin ton civarında olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 14:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?