5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Gazilere şükran günü

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Muharip Gaziler Derneği Siirt Şubesi Sekreteri Murat Ertaş bir konuşma yaptı.

Ertaş, "Yurt içinde vatanı savunurken bazen de yurt dışında görev yaparak gazi olma şerefine erdik. Bugün de ülkemiz iç ve dış tehditlerle karşı karşıyadır. Ancak Türk milleti hiç merak etmesin, şahsi menfaatlerini toplum menfaatlerinin üstünde tutanlar hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Bizler bugün de askerlik yapmaya hazırız" dedi.

Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Remzi Oran da yaptığı konuşmada, başarılı milletlerin içtimai hayatlarında fizik ve metafizik kurallarına önem verdiklerini belirterek, "Türk milleti de tarih boyunca buna önem vermiştir. Ülkemizin her karış toprağına kanını akıtan, adlarını yaptıkları kahramanlıklarla altın harflerle yazdıran gazilerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Gazi ve şehit yakınları ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen tören, günün anlam ve önemini yansıtan şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Vali Necati Şentürk, 3. Kom.Tuğ. Kom. Tuğg. Ali Şahin İşleyen, Emniyet Müdürü Celali Topuz, İl Jandarma Komutanı Alb. Naci Aydın, törenden sonra gazi ailelerini ziyaret etti.

Hakkari, Aktütün baskınında şehit düşen Davut İlbaş'ın evine giden Vali Şentürk, şehidin eşi Asime İlbaş ve ailesi ile görüştü. Şehidin eşine ve çocuklarına bayram harçlığı veren Vali Şentürk, ailenin beyaz eşya ve perdelerinin de bayramdan sonra gönderileceğini açıkladı. Gaziler Günü ve bayram nedeniyle 17 gazi ailesinin ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verileceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 00:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?