5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Gaziye devlet övünç madalyası

SİİRT'TE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Siirt'te çeşitli törenler düzenlendi. Törenlerde Muzaffer Ülgen adlı gaziye devlet övünç madalyası verildi.

Atatürk anıtına çelenk bırakılması başlayan kutlamalarda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Şehitlik anıtına geçildi. Burada şeref defterini imzalayan Siirt Valisi Necati Şentürk, şehitlerin bu vatanın bütünlüğü ve birliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda ettiklerini belirterek bu emaneti Atatürk'ün çizdiği yoldan daima daha ileriye götüreceklerine söz verdi. 3. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen'in de şeref defterini imzalamasının ardından şiirler okundu ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından dua edildi.

Siirt Üniversitesi adına günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Doç. Dr. Şerif Demir, "Düşman güçleri Çanakkale de bir resmigeçit yapacaklarını düşünüyorlardı. Onlar nasıl bir güçle karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Seyit onbaşıları ve diğer kahramanları hesaba katmamışlardı. Bu gün bizi soykırımla itham edenlerin savaş sonrası İngilizlerin Mısıra götürdükleri 15 bin esire yaptıkları işkenceye baksınlar. Birçoğunun gözlerini kör etmişlerdi. Bir de büyük kumandan Atatürk'ün bırakın canlıları ölüler için Anzak annelerine yaptığı seslenişe baksınlar" dedi.

Buradaki tören karanfillerin şehitliğe bırakılması ile sona erdi. Kültür Merkezi'nde yapılan törende, 17 Temmuz 2005 tarihinde Bitlis ilinde vatani görevini jandarma komando er olarak yaparken bulunduğu aracın mayına basması sonucu gazi olan Pervarili Muzaffer Ülgen'e övünç madalyası verildi. Gazi Ülgen'in özgeçmişi ve övünç madalyasının verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının okunmasının ardından madalya ve berat Vali Necati Şentürk tarafından gaziye takdim edildi.

Kültür Merkezi'ndeki tören Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Törenlere 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, Ağır Ceza Reisi Yıldırım Şafak, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİİRT'TE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
SİİRT'TE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:27:03
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 10:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?