5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Genç polisler yemin etti

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu 3. dönem mezunları için tören düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan dönem birincisi Baki Çeşme Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk milleti için gecelerini gündüzlerine katarak çalışma sergileyeceklerini belirtti. Çeşme, dönem birincisi olarak daha sonra 146 mezun adına yaş kütüğüne plaket çaktı. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Zafer Urgancı da, polis teşkilatının herkese eşit mesafede durmak zorunda olduğunu ve ayırım yapmadığını belirtti.

Urgancı, "Görevimizi yaparken her bir vatandaşımıza eşit mesafede durmak mecburiyetindeyiz. Hiç kimseye din, dil, ırk, cinsiyet siyasi görüş, maddi durum veya nüfuzlarından dolayı ne daha yakın ne de daha uzak olabiliriz. Bizler sinirlenemeyiz, bizler işimizi yaparken şahsi duygu ve düşüncelerimize göre davranamayız. Müdahale ettiğimiz olaylarda insanların suçlu ya da suçsuz olduğuna karar veremeyiz. Taraf olamayız, işlemleri buna göre yönlendiremeyiz. Bizler ancak hukukun üstünlüğüne ve insan haklarının yüceliğine, demokrasiye taraf olabiliriz. Adli işlemi yapacak olan ve Türk milleti adına hüküm verecek olan merci sadece ve sadece bağımsız yargıdır" dedi.

Türkiye'nin insan hakları ihlali konusunda sıfır tolerans tanıdığını belirten Siirt Vali Vekili Hamdi Üncü, güvenlik kaygısının insanoğlunun tarihi ile beraber ortaya çıktığını bildirdi. Üncü şunları söyledi:  "İnsanoğlunun var oluşu ile birlikte güvenlik kaygısı ortaya çıkmıştır. Modern toplumlarda güvenlik devlet eliyle sağlanır. Ülkemiz insan hakları ihlali konusunda sıfır tolerans tanımıştır. Bu nedenle size tanınan yetkileri yasalar çerçevesinde kullanmanızı ve keyfi davranmamanızı istiyorum."

Törende daha sonra dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Vali Vekili Hamdi Üncü, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Akbulut ve diğer davetliler tarafından verildi. Tören için gönderilen kutlama mesajlarının okunmasının ardından yemin  töreni yapıldı. Tören resmi geçit ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.

Törene öğrenci aileleri, kurum müdürleri ve diğer davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 23:21:54
Güncelleme :10 Temmuz 2009 Cuma 23:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?