3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Gençlik Merkezi göz dolduruyor

Aileleriyle bağları zayıflayan veya kopma noktasına gelen çocuklara yönelik hizmet vermek üzere kurulan 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi çalışmalarıyla göz dolduruyor.
 
Siirt Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren merkezde şu ana kadar uçucu madde ve çeşitli suçlara bulaşmış 67 çocuğa ulaşıldı ve bu çocuklara yapılan koruyucu, önleyici, psikolojik ve rehberlik hizmetleriyle büyük ölçüde topluma entegre olmaları sağlandı. 45 çocuğun ailesi ziyaret edilerek, sosyal yönden incelemeleri yapıldı. Maddi açıdan yetersiz olan ailelere nakdi yardımın yanı sıra gıda, giyim ve yakacak yardımı yapılması sağlanrı.
 
Merkezde kalan çocuklara haftaiçi her gün bir öğün yemek veriliyor, resim, yüzme, halı saha, masa tenisi, satranç, dama vb. etkinliklerle boş zamanları değerlendiriliyor ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması sağlanıyoor. Okula devam etmeyen öğrencilerin okula kayıtları yapılarak, devamları konusunda da gerekli hassasiyet gösteriliyor.
 
Merkeze devam çocuk ve gençlere yaz aylarında da gezi, piknik ve yüzme faaliyetleri planlanıyor. Merkeze son olarak çocukların istekleri doğrultusunda bir bilardo masası tahsis edildi. 
Hifzullah Eryeşil
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:35:34
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?