3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Gençlik Parlamentosu toplanıyor

Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun, (YG-21 UGP) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile eş zamanlı olarak düzenlediği ulusal toplantılarının üçüncüsünü 16-20 Mayıs 2005 tarihleri arasında yapacak.

Ankara Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan toplantı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölge Teşkilatı’nın (IULA–EMME), Habitat, Gündem 21 Gençlik Derneği tarafından ve Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor.

Toplantıya Devlet Planlama Teşkilatı’nın İstatistiki Bölge Sınıflamasına göre belirlenmiş 81 ilden 300 delege katılacak. Ayrıca, toplantıya milletvekilleri, hükümetin ilgili birimleri, Türkiye’deki Avrupa Birliği ülkelerinin Büyükelçileri ve Türkiye Yerel Gündem 21 Programı üyesi 63 kentin Belediye Başkanları katılacak.

Bunun yanı sıra toplantıda Avrupa Komisyonu’ndan, Avrupa Gençlik Forumu’ndan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Ulusal Gençlik Konseyi temsilcileri de yer alacak.

Toplantıya daha önce Türkiye Gençlik Konseyi Genel Kurulu'nda Siirt’i temsil eden Valilik Yatırım Yönlendirme Merkezi'nden Proje Uzmanı Yusuf Eldemir de katılacak.

"Bizler yalnızca geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız" diyen Eldemir, kurulacak olan Gençlik Parlamentosuyla gençlerin en üst düzeyde temsil edilebileceği ve gençliğin sorunlarını bu şekilde daha rahat çözebileceğini belirtti. Eldemir "Ülkemizde 19-24 yaş grubunun 2004 yılında nüfus içindeki payı yüzde 11,4’e ulaşmıştır. Bununla beraber gençlik politikalarının hazırlık ve uygulama aşamasında gençlerin de söz sahibi olamaması, planlama, karar alma ve uygulama süreçlerinden uzak kalması, kendi aralarında örgütsüz olmaları ve kültürel alışverişi sağlayamamaları, onların başta hükümet olmak üzere, tüm kuruluşların karşısına 'eşit olarak' çıkmasını engellemekte. Gençlikle ilgili politikaların hayata geçirilmesi konusunda ciddi sorunlar çıkmaktadır" dedi.

Yusuf Eldemir, Türkiye Yerel Gündem 21 Kapsamında Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği'nin kolaylaştırıcılığında 1997 yılından bu yana 70’e yakın ilde yürütülen gençlik meclisleri ve yerel gençlik evleri çalışmalarının uluslararası alanda da takdir toplayan geniş kapsamlı bir girişim olduğunu vurguladı. Eldemir, "Yerel Gündem 21 Kapsamındaki bu yerel gençlik platformları, kendi aralarında ulusal bir ağ oluşturmak için dinamik ve katılımcı bir süreç başlatmış bulunmaktadır. YG-21 Gençlik Meclisleri’nin Temsilcileri, düzenledikleri çeşitli bölgesel ve ulusal programlar aracılığıyla bir araya gelmektedir" diye konuştu.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 18:25:43
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 15:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?