4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Gösteri kasetleri inceleniyor

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışma sonucu öldürülen 2 Şanlıurfalı terörist için yapılan eylem incelemeye alındı.


Geçtiğimiz 29 Ağustos'ta Siirt'in Pervari ilçesi Doğanca köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada öldürülen 7 teröristten Suruç doğumlu 31 yaşındaki "Hebun" kod adlı Müslüm Solmaz ile 24 yaşındaki Suruç doğumlu "Cudi-Cesur GAP" kod adlı Mehmet Kurttekin'in cenazeleri, ailelerinin tüm girişimlerine rağmen verilmeyince Suruç ilçesinde DTP'li olduğu öne sürülen bir grup eylem yapmıştı.
Cenazelerin verilmemesini protesto eden yaklaşık 200 kişilik grup, dün Suruç'ta yürüyüş düzenlemiş, DTP Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Demir ve İlçe Başkanı Şükrü Binici'nin de aralarında bulunduğu öne sürülen grup adına DTP İl Başkanı Mustafa Demir'in, "Bunlar Suruç'un şehitleridir. Şehitlerimize olan bağlılığımızı bir kez daha burada ifade ediyoruz. Bundan sonra bu halkın cenazelerini, naaşlarını vermeyeceklerse bilmelidirler ki bu halk gıyabi cenaze törenleri de yapacaktır" mesajını verdiği iddia
edilmişti.
Polis kamerası tarafından kaydedilen gösteri, İlçe Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelemeye alındı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?