3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Gözaltı arbedesi

Siirt’te 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları gergin dakikalara sahne oldu. Kutlamalar sırasında yasa dışı pankart açan 1 kişi gözaltına alındı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu grup, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Biji Yek Gulan: Yaşasın 1 Mayıs" ve "Yaşasın Emekçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği" sloganlarının yazılı olduğu pankartlar bulunan kalabalık grup adına açıklamayı DİSK / GENEL-İŞ Sendikası Siirt Şube Başkanı Mahmet Timurtaş yaptı.

Timurtaş, emekçilerin ve halkın taleplerini daha kararlı, daha güçlü bir biçimde duyurmak için biraraya geldiklerini belirterek, "Burada ABD emperyalizminin, baskı ve şiddetle yayılmacı emeklerini boşa çıkarmak amacıyla biraraya geldik. Ortadoğu’daki enerji kaynaklarını ele geçirmek isteyen ABD’nin, Irak’ta döktüğü kan yetmediği gibi şimdi de Suriye ve İran’ı hedef göstererek, bölgede yeni çatışmalara zemin hazırlıyor. Diğer yandan ABD’nin ve çıkar odaklarının, Türkiye’yi çatışma ortamının bir taşeronu haline getirme oyunları sürüyor" diye konuştu.

Açıklama sonrasında Bağımsız Gençlik Harekatı adı altında "Ne Özel Ne Devlet Mülkiyeti, Çözüm; Demokratik Konfederasyon" sloganıyla yasadışı pankart açan gruba polisin müdahalesi sırasında gerginlik yaşandı.

Pankartı taşıyan gruptan Hüseyin Damar isimli kişi, polis tarafından gözaltına alınınca gerginlik had safhaya ulaştı. Sorgulaması yapılmak üzere gözaltına alınan Damar, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, daha sonra Evren Mahallesi’ne geçerek, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 15:49:58
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?