5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

GSM şirketine açtığı davayı kazandı

SİİRTLİ TÜKETİCİ GSM ŞİRKETİNE KARŞI AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

Siirt'te bir tüketici cep telefonu tarife fiyatını süresinden önce yükselten GSM operatörüne karşı açtığı davayı kazandı.

 Davayı açan Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı M. Enver Aytaç, başlattığı hukuki sürecin emsal teşkil ettiğini savundu.

Bir GSM operatörünün 'cep limitsiz faturalı tarifesi'ne geçtiğini belirten Aytaç, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu tarifede GSM içi ve sabit hatlar limitsiz diğer yönlere ise aylık 750 dakika konuşma karşılığı tüm vergiler dahil 50 TL ödemek üzere sözleşme imzaladık. Ancak, daha 1'nci aydan itibaren vergilerin yükselmesi gerekçe gösterilerek 1 TL, 4'üncü aydan itibaren de 4 TL daha zam konularak 55 TL olarak tahsil edilmeye başlandı. Daha sonra da bu rakamı 56 TL'ye çıkardı.

Buna tüketici sorunları hakem heyetine sözleşme hükümlerinin 12 ay süreyle değiştirilmeyeceğine dair 6'ncı maddesine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle itiraz ettim. Hakem heyeti 30 Nisan 2010 tarihinde lehime karar verince GSM şirketi, avukatları aracığıyla Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Siirt Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Mahkeme, 05 Temmuz 2010 tarihinde vermiş olduğu 2010/491 sayılı kararla hakem heyetinin verdiği kararın doğru olduğunu, benden tahsil edilen fazla paranın iadesine ve tarifemin bir yıl süreyle 12 TL olarak uygulanması hükmüne vardı.

Başlattığım bu hukuki mücadele ve vardığım sonuç emsal teşkil ediyor. Aynı durumdaki tüketicilerin de hak arama mücadelesi başlatmaları gerektiğine inanıyorum. Biz dernek olarak bu konuda bizden yardım talep eden her vatandaşa yardımcı olmaya hazırız. Siirt'te yaşaması şart değil nerede yaşıyorsa yaşasın tüm tüketicilere yardımcı olmayı arzu ederiz. Arzu edenler bize internet sitemizden ulaşabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 10:26:00
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?