5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Gümüşhane için...

SİİRT'TE GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER İÇİN KONSER VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Siirt'e gelen Gümüşhaneli öğrencilerin onuruna Siirt Valiliği tarafından konser verildi. Öğrenciler konserde eğlenip horon ve halay çektiler.

Gönül Köprüsü Kapsamında Gümüşhane'den Siirt'te gelerek tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler onuruna eğlence düzenlendi. Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro'da SİSKAV sanatçılarının verdiği konseri çok sayıda vatandaş da izledi. Konuk öğrenciler konserde müzik eşliğinde Siirtli yaşıtları ile halay ve horon çekerek eğlendiler. Öğrencilere hitap eden Siirt Valisi Musa Çolak, projeyle kardeşliğin pekiştirildiğini belirterek, "Çok kıymetli Gümüşhane'den gelen misafir gençlerimizi ağırlıyoruz. Gönül köprüsü projesi kapsamında kuzey ile güneyi, doğusuyla batısıyla kültürel değerlerimizi tanımak, cennet vatanımızın her köşesine kültürüyle, değerleriyle, doğal güzelliklerini tanıyarak ve bir dostluk kardeşlik projesi olan gönül köprüsü projesini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde bugüne gelmişlerdir. Bizi asla birbirimizden ayıramayacaklar, işte bu kardeşliğimizi bu projeyle pekiştiriyoruz" dedi.

Gümüşhane'den gelen kafilenin başkanlığını yapan öğretmen Necmi Bayram, Siirt'in güzelliği konusunda yazdığı şiiri okudu. Gümüşhaneli öğrenciler, daha sonra kendilerini ağırlayan aileler ile birlikte sanatçılar Lütfü Turşak ve Cengiz Tan'ın konserini izledi. Konsere Vali Musa Çolak, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ve şube müdürleri katıldı.

SİİRT'TE GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER İÇİN KONSER VERİLDİ
SİİRT'TE GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER İÇİN KONSER VERİLDİ
SİİRT'TE GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLER İÇİN KONSER VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 10:47:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 11:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?