4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Güneydoğu kara teslim

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 2 bin köy yoluyla bin 200 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi açtığı bölgede kar temizleme çalışmaları devam ediyor. 

Dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına giren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde günlük yaşam adeta durma noktasına geldi. 

Etkili kar yağışı sebebiyle Elazığ'da 398 köy ve 615 mezra, Tunceli'de 230 köy, Mardin'de 112 köy, Batman'da 133 köy 147 mezra, Siirt'te 250 köy ve 200 mezra, Şırnak'ta 84 köy ve Diyarbakır'a bağlı 550 köy ile 149 mezra yolunun ulaşımı kesildi. Kar kalınlığı şehir merkezlerinde 35 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer bir metreyi aştı. Kar sebebiyle Uludere-Beytüşşebap, Siirt-Şırnak karayollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kapalı olan yolların açılması için kar temizleme çalışmalarına başlanırken, birçok yerleşkeye ise elektrik verilemiyor. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü bölgede meteoroloji yetkilileri, ayaz ve don olaylarına karşı vatandaşlara dikkatli olunması uyarısında bulundu. Metrekareye 25 kilogram karın düştüğü bölgede hafta sonuna kadar kar yağışının beklenmediği belirtildi. 

Kar yağışı nedeniyle THY ve özel firmalara ait uçak seferlerinin rötarlı yapılacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 14:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?