5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Güres Caddesi için referandum

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında araç trafiğine kapatılan Siirt'teki Güres Caddesi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığında düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın başkanlığında AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu ile Siirt Belediye Başkan Adayı Kasım Keremullah Ceylan'ın da katıldığı toplantıda cadde üzerinde işyerleri bulunan esnaf görüşlerini aktardı.

Esnafın; caddenin araç trafiğine kapatılmasının ardından işlerinin düştüğünü ve ilin trafiğinin aksadığını belirtmeleri üzerine Bakan Bağış, Güres Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması konusunun zaman zaman istismar edildiğini belirtti.

Bakan Bağış, "Kendi kültürümüzde danışma var, istişare var. Biz bu konuyu sizlerin görüşlerini alarak çözmeye çalışacağız. Ancak bu bir iki kişinin görüşü değil çoğunluğun görüşü olmalıdır. Bizim amacımız sizlerin mutluluğunu sağlamak, sizlerin gönlünü kazanmaktır. Sizlerin görüşü, bu yönde olursa bunun yapılması için gönüllü elçiniz olmaya hazırım. Seçimlerden sonra Kasım Ceylan'ın başkanlığında Milletvekillerimizin katılımıyla ben de müsait olursam gelirim, bir toplantı yaparız. Gerekirse bu toplantıda sandık koyarak, sizlerin görüşünü belirleriz. Buradan çıkan sonucu gerçekleştirmek için çaba harcarım" dedi.

Güres Caddesi esnafı ile yapılan görüşmenin ardından Memur Bir-Sen İl Başkanlığı yetkilileri ile bir toplantı yapan Bakan Bağış, Muhsin Yazıcıoğlu için Fatiha okutturdu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 10:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp IP: 85.104.246.xxx Tarih : 28.03.2009 16:33:39

umarım açılırda bizde kahvehanelerden ve karanlık caddelerden kurtuluruz ilgililere duyurulur