5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Hac kayıtları başladı

SİİRT'TE HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

Siirt Müftü Vekili M. Baki Bilgili, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca gidecekler için ön kayıt işlemlerinin bugün başladığını açıkladı.

Sabah saatlerinde İl Müftülüğü önünde sıra oluşturan vatandaşlar kayıt heyecanı yaşadı. Kutsal topraklara gitmek için kayıt yapmaya gelen ve sevinçleri yüzlerinden okunan adaylar ilk gün kayıtlarına ilgi gösterdi. 2010 yılı hac organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Müftü Vekili M. Baki Bilgili, 8 Nisan 2010 tarihinde başlayan ön kayıtlarının 22 Nisan 2010 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Bilgili, ön kayıt yaptıracak vatandaşların nüfus cüzdan fotokopilerini yanlarında bulundurmaları

gerektiğini belirterek, yoğunluğun yaşanmasına gerek olmadığını, kayıtların 22 Nisan 2010 tarihine kadar yapılabileceğini kaydetti. Daha önce hacca gitmiş olanların bilgisayar ortamlarında kayıtlarının silineceğini, gitmeyenlere hak tanınacağını anlatan Bilgili, "Ön kayıt işlemleri için Müftülüğümüzü müracaat ederek alacakları dekont ile bankaya 15 TL ücret yatıracaklar. Kayıt yenileyenler ise herhangi bir ücret ödemeden kayıtlarını yenileyeceklerdir" dedi.

Bugün başlayan hac ön kayıtlarının Siirt Merkez ve İlçe Müftülüklerinde kabul edildiği kaydedildi.

SİİRT'TE HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:29:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?