5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Hac seminerleri başladı

2010 YILI HAC SEMİNERLERİ BAŞLADI

Siirt'te bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek olan hacı adaylarına yönelik seminer başladı.

Müftü Faruk Arvas, Çarşı Hacı Abdülhakim Camii'nde verilen seminerde yaptığı konuşmada hacı adaylarından Mekke ve Medine'de ülkemiz ve İslam alemine dua etmelerini istedi. Hac İşleri Şefi Sadullah Eldemir, Kuran Kursları Müdürü Ahmet Uluç ve Müftü Yardımcısı A. Baki Bilgili, hac ve yolculukla ilgili teknik bilgiler verdiler. Müftü Faruk Arvas ise yaptığı konuşmada hac farizasının önemine değindi. Arvas "Hac farizası dinimizin 5 şartından biridir ve imkanı olan Müslümanların yerine getirmesi gerekir.

Kabe'yi görmek, Arafat vakfesine durmak ve kainatın kendisi için yaratıldığı peygamber efendimizin kabrini ziyaret etmek kadar güzel ve mutluluk verici bir şey olabilir mi? Yeryüzünde yapılan ilk mabet olan Allah tarafından mübarek kılınan Kabe'de gerçekleştirilen ibadetlere 100 bin kat daha çok sevap yazılır, gene Kabe'de yapılan dualar kabul olur. Sizlerden bu kutsal topraklarda kendinize, ailenize, ülkemize ve İslam alemine dua etmenizi istiyorum" dedi.

Kabe görüldüğü anda Allah'tan bu andan itibaren yapacağımız duaların kabul olması dileğinde bulunulmasını öneren Müftü Arvas, hacı adaylarından zamanlarını alışverişle değil de ibadetle geçirmelerini istedi. Müftü Arvas'ın konuşmasında sık sık ağladığı ve cemaati ağlattığı görüldü. 192 hacı adayının izlediği seminerin ardından hacı adaylarına aşıları da yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 18:23:00
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 18:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?