5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Halı atölyeleri yeniden açıldı

SİİRT'TE KAPANAN HALI ATÖLYELERİ YENİDEN AÇILDI

Geçen yıl kapanan Sümerhalı'ya ait halı atölyeleri, Siirt Valiliği'nin girişimleriyle yeniden açıldı. Siirt Valisi Musa Çolak, 3 halı atölyesinde 200 kızı çalıştırılacağını açıkladı.

Ulus mahallesinde bulunan halı atölyesinde incelemelerde bulunan Vali Çolak, yetkililerden bilgi alarak, dokumacı kızlarla bir süre sohbet etti. Genç kız ve kadınların sanat öğrenerek, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını çok önemsediklerini belirten Çolak, "Bu amaçla geçen yıl kapanan Sümerhalı'ya ait halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirmek için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda özel sektörle anlaşarak, Ulus, Evren ve Çal mahallesinde bulunan 3 halı atölyesini yeniden faaliyete geçirdik.

Sümerhalı'nın kapatılmasıyla birlikte işsiz kalan yüzlerce kızımızı yeniden işe alacağız. Bu kızlarımız hem meslek öğrenecek hem de alacakları ücretle aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır. Dolayısıyla sosyal ve ekonomik yönü bulunan bu atölyelerin işletilmesini çok önemsiyoruz" dedi.

Yeniden işe kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğreticilerden Nafiye Esen, "17 yıl çalıştığım Sümerhalı'nın kapanması ile birlikte işsiz kaldım. Ben ve arkadaşlarım birçok girişim yapmamıza rağmen iş bulamadık. Kısacası mağdur olmuştuk. Ancak Valimiz Sayın Musa Çolak'ın girişimleriyle yeniden işimize kavuştuk. Kendisine teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde ailece huzur bulduk. Allah kimseyi işsiz bırakmasın" diye konuştu.

Kursiyerlerden Ayşe Çelik ise yeniden çalışacağı için mutlu olduğunu belirterek, "Yıllardan beri halı atölyesinde çalışarak ev ekonomimize katkı yapıyorduk. En azından kimseye muhtaç kalmıyorduk. Sümerhalı kapanınca yardıma muhtaç hale geldik. Bizleri yeniden iş imkanına kavuşturan Vali Babamıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Halı tezgahlarının başında dokumacı kızlarla bir süre sohbet eden Çolak, eşinin de gençlik yıllarında halı dokuduğunu anlatarak, bayanların iş hayatına girmelerinin önemine değindi ve halı atölyelerinde çalışmak isteyen herkese iş verebileceklerini kaydetti.

SİİRT'TE KAPANAN HALI ATÖLYELERİ YENİDEN AÇILDI
SİİRT'TE KAPANAN HALI ATÖLYELERİ YENİDEN AÇILDI
SİİRT'TE KAPANAN HALI ATÖLYELERİ YENİDEN AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 12:39:03
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 12:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?