4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Halit Karagöz'den Vali Mutlu'ya ziyaret

Gebze Ziraat Odası ve Kocaeli Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Halit Karagöz yürütülen tarımsal projeleri yerinde incelemek üzere geldiği Siirt’te Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu Makamında ziyaret etti. Kabulde Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık ve Genel Sekreter Hatice Tay da hazır bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Avni Mutlu, İlimizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi. Vali Mutlu 4-5 yıldan beri İlimizde yürüttüğümüz sosyal ağaçlandırma projesi kapsamında bugüne kadar 4 milyonu fıstık başta olmak üzere çeşitli meyve fidanlarından da 2 milyona yakın fidan dikildiğini belirtti. 

Tarım Bakanlığınca uygulanmakta olan “Bin Köye Bin Tarım Danışmanı Projesi“ çerçevesinde İlimizde 10 ziraat mühendisi, 2 veteriner hekim toplam 12 tarım danışmanın istihdamı sağlandığını kaydeden Vali Mutlu, bu kapsamda tarım mühendislerimizin hazırlamış olduğu mantar yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği, organik tarım ve mısır yetiştiriciliği projeleri Avrupa Birliği komisyonundan geçerek uygulamaya konulduğunu hatırlattı. 

Başbakanımızın milletvekili seçildiği şehre gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Halit Karagöz ise Siirt tarımı ve özellikle Siirt fıstığı hakkında bilgi almak bununla birlikte Siirt Ziraat Odasının AB desteği ile uyguladığı Süt İnekçiliği ve Süt toplama Merkezi projesini yerinde görmek ve uygulanabilirliğini incelemek üzere Siirt’e geldiğini söyledi. 

Karagöz, Gebzeli Çiftçiler ve Gebze Ziraat Odası olarak Siirt’te yürütülen tarımsal çalışmalarını örnek alabileceklerini ve sürekli dayanışma içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi. 

Halit Karagöz, yakın ilgisinden dolayı Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya teşekkür ederek, tarımla ilgili yürütülen projeleri yerinde incelemek üzere Valilikten ayrıldı.
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 12:02:13
Güncelleme :23 Temmuz 2006 Pazar 12:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?