3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Havai fişek yasağı

Siirt Valiliği, milli bayramlar ve resmi törenler dışında yapılacak kutlamalarda kentte havai fişek patlatılmasını yasakladı.

Gösterilerde havai fişek kullanılması, yangın çıkarma tehlikesi ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu gerekçesiyle Siirt Valiliği tarafından yasaklandı. Siirt’te son günlerde düğün ve partilerde havai fişek gösterilerine yer verilmesine karşı, gürültü kirliliğine sebep olunduğu gerekçesiyle vatandaşların artan şikayetleri üzerine valilik tarafından yasaklama getirildi.

Siirtliler, ağaçlandırma sahaları ve kent ormanlarında yangın çıkarma tehlikesi, patlayıcı maddelerin içindeki kimyasal maddelerin insan sağlığı ve patlamada ortaya çıkan gürültünün özellikle hamile kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle Valilik ve İl Mahalli Çevre Kurulu’ndan hava fişek kullanımının yasaklanması için karar alınmasını istediklerini söyledi.
Vali Murat Yıldırım, milli bayramlar ve resmi törenler dışında havai fişek gösterilerine yasaklama getirdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın tedirginliğine son vermek amacıyla, milli bayramlar ve resmi törenler dışında havai fişek gösterisine yasaklama getiriyoruz. Bu yasaklama kararı gereğince, havai fişek gösterisi için izin verilmeyecek ve aykırı harekette bulunanlar hakkında da yasal işlem yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 17:44:32
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?