5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Hayırlı evlat

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan baba, sağlık sorunları nedeniyle kendisine bakması için cezayı oğluyla birlikte çekiyor.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde köy davası yüzünden akrabaları arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü kavga olayına karıştığı gerekçesiyle yakalanan ve 9.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Temino Baysal(18) cezayı çekmemek için kaçtı. Kan davasına dönüşen olay nedeniyle İstanbul'da vurularak felç olan Baysal, yatırıldığı hastanede yakalandı. 5 yıl önce suçu işlediğinde sağlık durumu iyi olan Temino Baysal, Siirt'teki 9.5 yıl hapis cezası kesinleşince tutuklanarak 2.5 yıl önce Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Oğlu Kurban Baysal(18) ise, belden aşağısı felç olan baba Temino Baysal'a bakabilmek amacıyla babası ile beraber cezaevinde yatıyor. 2.5 yıldan bu yana oğluna torununun baktığını belirten Temino Baysal'ın babası M. Şirin Baysal(60), "Oğlum daha önce köy davasından dolayı çıkan kavgada 9.5 yıla mahkum edildi. Oğlum da kaçtı, daha sonra felç olduğu için tedavi gördüğü hastanede yakalandı.

Belden aşağı tutmadığı halde tutuklanıp Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildikten sonra 2.5 yıldır oğlu yani torunum bakıyor. Oğlu her gün gidip cezaevinde babasının altını temizleyip yemeğini yedirip geliyor. Oğlumun daha 7 yıl cezası var, oğlumla beraber torunum da perişan oldu. Çocukların kaldığı ev kira, oğlu da büyüdü ama hiçbir iş yapamıyor. Çünkü her gün babası ile ilgileniyor. Ailesi komşuların yardımları ile geçimini sağlıyor. Cezayı alan bir kişi ama cezayı çeken baba ve oğul. Devletimizin yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.
Temino'nun komşusu Baykan İl Genel Meclisi üyesi Cahit Türköz, "5 sene evvel köyde kendi akrabaları arsında çıkan olaydan sonra Temino kalkıp İstanbul'a gidiyor. Kan davasına dönüşen olayda İstanbul'da akrabaların silahlı saldırısına uğradıktan sonra oğlu sağ kurtulurken kendisi belline isabet eden kurşun nedeni ile yaralanmış belden aşağı felç olmuş, ondan sonra tabi cezaevi durumuna düştü. 3 yıl önceki Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Jandarma Komutanı'nın girişimi ile barış sağlandı.

Akrabalar Siirt'i terk edip Diyarbakır'a yerleşirken davalarından vazgeçip şikayetçi olmaktan vazgeçmişlerdi, ama kesinleşen cezadan dolayı davalarından vazgeçseler bile bir şey değişmediğinden dolayı cezası kesildi, kesinleşti. Yargıtay da onayladı ondan sonra Temino cezaevine gönderildi. Oğlu da bunun yanında refakat etmek zorunda kaldı. Artık o da onunla beraber aynı cezayı çekip babası ile beraber yatıp babası ile beraber kalkıyor. Biz dosyasını hazırladık, Adalet Bakanlığı'na gönderdik. Milletvekillerimize de bilgi verdik.

Temino'nun affedilebilmesi için Cumhurbaşkanı'na dosyası gönderildi. 1. sefer reddedildi. Biz tekrardan dosyasının Cumhurbaşkanlığı'na sunulması için Siirt Milletvekillerimize dosyayı sunacağız. Eğer milletvekilinin imkanı olursa kendisi ile beraber cezaevine gidip kendisi ile de görüşeceğiz. Temino'nun belden aşağısı yok, altında bez kullanılıyor ve oğlu her gün altını temizlemek zorunda. Bu nedenle onunla yatıp onunla kalkıyor. Oğlu da onunla berber aynı cezayı çekiyor. Cezayı alan bir kişi ama cezayı baba ve oğul çekiyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 15:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?