5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Hayvan pazarı taşınıyor

SİİRT HAYVAN PAZARI TAŞINACAK, YERİNE PARK YAPILACAK

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Hayvan Pazarı'nın en kısa zamanda şehir merkezi dışına taşınacağını söyledi.

Belediye Başkanı Selim Sadak Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı Conkbayır Mahallesi'nde bulunan Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. Sadak, pazarın çevresinde bulunan Yetiştirme Yurdu ve Milli Egemenlik Lisesi öğrencileriyle yaptığı sohbete öğrencilerden pazarla ilgili gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı. Sadak, göreve başladıklarından beri pazarın şehrin dışına taşınması için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek en kısa zamanda pazarın şehir merkezi dışına taşınacağını ve yerine yeşil alan ve park yapılacağını dile getirdi.

Başkan Sadak, Hayvan Pazarı ziyaretinde Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle kurbanlık satan hayvan sahipleri ve kurban almaya gelen vatandaşlara hayırlı satışlar dileğinde bulunarak kurbanlarının Allah tarafından kabul edilmesi temennisini dile getirdi. Pazar esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen dileyen Sadak hayvan pazarı çevresinde bulunan Öğrenci Yetiştirme Yurdu ve Egemenlik Lisesi öğrencileriyle de sohbet etti.

Sadak; öğrencilerin gelen hayvanların okul bahçelerine girmesi nedeniyle arkadaşlarının kendileriyle alay ettikleri ve hayvan kokusunun sınıflara kadar girmesiyle ilgili şikayetleri üzerine, "Göreve başladığımız günden bu yana eğitim ve öğretim gören öğrencilere her konuda destek olmaya çalıştık. Çocuklarımızın daha rahat bir ortamda eğitim ve öğretim görebilmeleri için çaba sarf ettik. Öğrencilerin şikayetleri yerindedir. Hayvan Pazarı'nın şehir dışına çıkarılması için bir proje hazırladık ve en kısa sürede Hayvan Pazarı'nı şehir dışına çıkaracağız" dedi.

Başkan Sadak, pazarın yerine mahalle sakinlerinin dinlenip hoş vakit geçirebilecekleri yeşil alan ve park yapılacağını da söyledi. Belediye Başkanı Selim Sadak, ziyareti sonunda pazar dışındaki kaldırımlarda bulunan hayvanların sahiplerini uyararak kaldırımların işgal edilmemesini istedi.

SİİRT HAYVAN PAZARI TAŞINACAK, YERİNE PARK YAPILACAK
SİİRT HAYVAN PAZARI TAŞINACAK, YERİNE PARK YAPILACAK
SİİRT HAYVAN PAZARI TAŞINACAK, YERİNE PARK YAPILACAK
SİİRT HAYVAN PAZARI TAŞINACAK, YERİNE PARK YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 14:44:02
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 01:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?