5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

HEM yıl sonu sergisi açıldı

SİİRT HALK EĞİTİM MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde yapılan çalışmaların yer aldığı sergi törenle açıldı.

Sergi açılış törenine katılan Siirt Valisi Musa Çolak, örgün eğitimin yanında yaygın eğitimi de önemsediklerini belirterek, "Bundan dolayı açılan halk eğitim kursları her yaştan ve her meslekten insanımızın eğitimi için çok önemli görevleri ifa ediyor. Özellikle kadınlarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Bu sergide de bir defa daha gördük ki Türk kadınına iyi rehberlik yapılıp imkan tanındığında ne kadar becerikli ve yetenekli olduğu ortaya çıkıyor. Her yıl yapılan sergilerin çok daha çeşitli ve yoğun

katılımlı olduğunu görüyorum. Halk eğitim merkezleri kadınlarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Halk eğitim merkezleri yaşam boyu öğrenmeye imkan sağlayan kurumlardır. Kişilerin ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve beceri edinmelerine imkan sağlar. Açılan kursların bir diğer önemi de kursiyerler buralarda sadece el becerisi öğrenmiyorlar saygı, sevgi, dostluk, arkadaşlık, paylaşma, birlikte yaşama gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar" dedi.

2009-2010 eğitim-öğretim döneminde toplam 949 kurs açıldığını kaydeden Vali Çolak, "Bu kurslara 9 bin 766 kadın ve 7 bin 737 erkek olmak üzere toplam 17 bin 503 kursiyer katılmıştır. Bu kurslarda emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergileyen kursiyerleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Vali Çolak ve davetliler daha sonra 1 yıllık el emeği göz nuru olan ürünlerin sergilendiği standları gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 09:40:01
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?