4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Hükümete sunulan Siirt projeleri

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve Belediye Başkanı Mervan Gül, İhlas Haber Ajansı (İHA) Siirt Bürosu'nu ziyaret ederek, İHA ekibinin Kurban Bayramı'nı kutladı.


Kurban Bayramı münasebetiyle İHA bürosunu ziyaret eden Milletvekili Demirkıran, İHA Siirt İl Temsilcisi İsmet Açıkgöz'e kentteki çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Siirt Üniversitesi'nin isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirileceğini belirten Demirkıran, "Siirt Üniversitesi'nin ismi kesin olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilecek. Bu konuyu Genel Başbakanımız ile bizzat görüştüm. Konuya gülümseyerek karşılık verdi. Ama Siirt Üniversitesi adı altında yürürlüğe girdiği için bazı tüzüklerde değişiklik yapılması gerekecek. Malum muhalefet her zamanki gibi buna da karşı tepki gösterebilir. Bu Siirtlilerin arzusudur" dedi.


Van-Çatak ve Eruh-Şırnak karayolunun çok önemli bir husus olduğunu belirten Milletvekili Demirkıran, Eruh-Şırnak karayolu çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını kaydetti. Siirt'te LİMAK grubunun çalışmasını başlattığı Alkumru Barajı'nın yanı sıra birden fazla barajın yapılması için hükümete proje sunduklarını ifade eden Milletvekili Demirkıran, diğer çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:


"Bu projelerin çalışmaları da yakın zamanda başlıyor. Siirt'te yeni bir sebze hali açılacak. Sancaklar Grubu da Siirt'te maden projesi hazırlatıp hükümetimize sundu. Bu projeler de değerlendirilecek. Veysel Karani geri dönüşüm projesi için çalışma içindeyiz. Bu Külliye'nin etrafındaki kötü görünümlü evleri yıkıyoruz. Ev sahiplerini de TOKİ'nin yapmış oldukları konutlara yönlendiriyoruz. Amacımız, kötü görünümü ortadan kaldırmak ve geri dönüşümü hızlandırmak. Çevre düzenlemeleri de beraberinde gelecek.Veysel Karani-Hz.Türbesi'ni en büyük ziyaret mekanı haline getireceğiz."


İHA İl Temsilcisi Açıkgöz ise, kentteki çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Milletvekili Demirkıran'a başarı dileklerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 09:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?