5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Husumet barışla sonuçlandı

SİİRT'TE İKİ AİLE ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

Biriva ve Cuduka aileleri arasında 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan husumetin barış ile sonuçlanması amacıyla düzenlenen törende konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, amaçlarının yıllardır çok basit nedenlerden dolayı bölgede yaşanan husumetleri tümüyle ortadan kaldırmak olduğunu bildirdi.

4 Ekim Pazartesi günü yanlış bir anlaşılmadan dolayı Biriva ve Cuduka aileleri arasında 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan husumet kanat önderleri ve Belediye Başkanı Selim Sadak'ın araya girmesiyle son buldu. Biriva ve Cuduka aileleri arasındaki husumetin büyümemesi ve son bulması için Sadak'ın da içinde bulunduğu kanat önderleri akşam saatlerinde her iki aileyi ikna etmek için yoğun ikna çabasına girdi. Çabaların geçenin geç saatlerinde sonuç vermesi üzerine gece saat 24.00'de aileler bir araya gelerek barıştılar.

Barış töreninde konuşan Belediye Başkanı Selim Sadak, Kürtler arasında barışın toplumsal barışa da katkı sunduğunu ifade ederek birbirleriyle düşmanlığa ihtiyaçlarının olmadığını vurguladı. Basit nedenlerden dolayı çıkan husumetler büyümeden önüne geçmek için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiği ifade eden Başkan Sadak; amaçlarının yıllardır çok basit nedenlerden dolayı bölgede yaşanan husumetleri tümüyle ortadan kaldırmak olduğunu ve husumetlerin can kaybına yol açmadan barıştırma çabasında olduklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Biriva ve Cuduka aileleri el sıkışarak barıştılar.

SİİRT'TE İKİ AİLE ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI
SİİRT'TE İKİ AİLE ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI
SİİRT'TE İKİ AİLE ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 17:23:02
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?