4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu Siirt'te

Siirt'te geçtiğimiz gün meydana gelen çatışmada şehit düşen 7 asker ve 1 korucunun taziyesine katılmak üzere kente gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, terörle mücadele konusundaki kararlılıklarının devam edeceğini belirterek, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. 

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, geçtiğimiz gün meydana gelen çatışmada şehit düşen 7 asker ve 1 korucunun taziyesine katılmak üzere Siirt'e geldi. Bakan Aksu, helikopterle geldiği Siirt'te Vali Hüseyin Avni Mutlu, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Barutçu, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın tarafından karşılandı. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, ilk olarak valiliğe yaptığı ziyarette, son zamanlarda meydana gelen terör olaylarına değindi. 

Aksu, son zamanlarda bölücü terör örgütünün huzuru sağlamakta olan güvenlik güçlerine yönelik yapılan menfur saldırılarına şahit olduklarını ifade ederek, "Maalesef, son zamanlarda bölücü terör örgütünün kalleşçe ve haince pusularla, huzuru sağlamakta olan güvenlik güçlerimize yönelik yapılan menfur saldırılarına şahit oluyoruz. Öncelikle, bu eylemlerin planlayıcılarını ve uygulayıcılarını şiddet ve nefretle lanetliyorum. Bu hainler bilmelidirler ki, bu saldırılar ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak konusundaki kararlılığımızdan bizi asla caydırmaz. Ülkemiz kardeşi kardeşe kırdıran, milli servetimizin büyük bir kısmının boş yere heba olmasına sebep olan, terör illetinden çok çekmiştir. Etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun, bu millet etle tırnak gibi kaynaşmıştır. Hiçbir güç, hiçbir eylem bu birlikteliği bozamaz. En değerli sermayemiz, aziz milletimizin evlatları arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının gücüdür. Biz hep birlikte gülüp birlikte ağlamış, vatanımız ve bayrağımız için kader birliği yapmış büyük bir milletiz. Buradan değerli vatandaşlarımıza da bir kez daha seslenmek istiyorum: Birlik ve beraberliği hiçbir şekilde bozmayalım, tahriklere kapılmayalım, her zaman olduğu gibi bu tür olaylar karşısında sağduyulu olalım. Terör, devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız ve bütün güvenlik güçlerimizin üzerinde hassasiyetle durduğu birinci öncelikli konudur. Hükümet olarak, güvenlik güçlerimizin özverili çalışmaları ve vatandaşlarımızın desteğiyle terörle mücadele konusundaki kararlılığımız devam edecektir. Bölücülük ve terörle mücadele konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün imkan ve kabiliyeti seferber edilerek hukuk ve demokrasi ilkeleri çerçevesinde gereken her türlü önlemin alınması konusunda mutlak bir kararlılık içerisinde ve uygulamasında hepimiz tüm anayasal organlar olarak kararlıyız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi. 

İçişleri Bakanı Aksu'nun, valiliğin ardından Tugay Komutanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra şehitlerin taziyesine katılacağı belirtildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?