5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

İFAD projesi çiftçilere tanıtıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca Diyarbakır, Batman ve Siirt'te uygulanan Uluslararası Kalkınma Fonu (İFAD) projesi çiftçilere tanıtıldı.

Siirt İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şubesi eğitim salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Vali yardımcısı Orhan Burhan, projenin 3 ilin kalkınmasına büyük katkılarda bulunacağını söyledi.

Burhan, "Bu proje üç ilimizin kalkınmasına büyük katkılarda bulunacak ve yalnız tarımsal alanda değil toplumsal olarak kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Özel kişiler 17 bin 500, tüzel kişilikler ise 12 bin 500 dolar tutarındaki projelerinin yüzde 50'lik hibeden yararlanması için başvurabilirler" dedi.

Proje Koordinatörü Seracettin Yüzügülen, geçen yıl başlanan projenin ilk yılında altyapı çalışmalarına önem verildiğini ve bu yıl vatandaşların da başvurabileceği yatırımlara ağırlık verileceğini açıkladı. Yüzügülen şunları söyledi:  "Bugüne kadar projede daha çok altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bu yıldan itibaren de vatandaşların başvurabilecekleri yatırım projelerine ağırlık vereceğiz. Bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar; bahçe traktörü, tel örgü, sulama sistemleri kalibrasyon aletleri danışmanlık ve organik tarım sertifikasyonu için başvurabilirler. Tüzel kişiler ise soğuk hava deposu kurulması, nar suyu tesisi, nar ekşisi tesisi, nar ekşisi ve benzeri yatırımları kapsamaktadır."

Toplantıda daha sonra sinevizyon eşliğinde bugüne kadar bu proje kapsamında Siirt'te gerçekleştirilen bodur kirazcılık, bazı köylerdeki altyapı yatırımları gibi yatırımlar tanıtıldı. Toplantıya çitçilerin yanı sıra Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve Vali yardımcıları Orhan Burhan ile Yunus Sezer katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 18:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?